Yıllardır başta hava olmak üzere çevreyi kirlettiği iddiaları ile adından söz ettiren Divapan fabrikası yine aynı suçlamalarla karşı karşıya... Üstelik bu kez yaptığı cezasız da kalmayacak. Fabrikanın kurulu bulunduğu merkeze bağlı Tokuşlar Mahallesi'nde bulunan eski okul alanına atık malzemeler döküldüğünü gören mahalle sakinleri durumdan şikayetçi oldu. Mahalleli yaptığı araştırmalar sonucunda, fabrikada yanan malzemelerden geri kalan ve kimyasal barındırma olasılığı yüksek olan atık malzemelerin Divapan kamyonlarınca mahallenin ortasına döküldüğünü öğrendi. Bunun üzerine sağlıklarını tehdit eden bu çevre sorununa sessiz kalmayan mahalle halkı ilgili makamlara şikayette bulundu. İhbar üzerine Düzce Belediyesi Temizlik İşleri ve Zabıta ekipleri bölgeyi mercek altına aldı. 

Burada yapılan inceleme sonucunda uluorta dökülen atık madde ile ilgili kimyasal analiz yapılmadığı belirlendi. İlgili kanunlar gereği atık maddenin açık alana dökülemeyeceği ve herhangi bir şekilde dolgu malzemesi olarak kullanılamayacağı gerekçesiyle söz konusu fabrika hakkında tutanak tutularak işlem başlatıldı.  

MÜDÜRLÜK: BİZE BAŞVURU YAPILMADI 

Öte yandan Çevre ve Şehircilik Düzce İl Müdürlüğü’nden de konu ile ilgili açıklama geldi.Yapılan açıklamada konu ile ilgili müdürlükten herhangi bir izin olmadığının altı çizilerek, “Dolgu malzemesi olarak kujllanılabilmesi için üniversitenin teknik bir rapor sunması ve müdürlüğümüzce incelemeler yapılarak incelenmesi gerekmektedir. Söz konusu fabrikadan müdürlüğümüze herhangi bir başvuru yapılmamıştır” denildi.  

Diğer yandan mahallede yaşayan vatandaşları ayaklandıran bu atık rezaletinden mahalle muhtarının haberdar olduğu ve fabrika yönetimine izin verenin de kendisi olduğu iddia edildi.