Düzce’de her köşe başını mesken tutan ve sürü halinde dolaşan sokak köpekler, tehlike saçıyor. Bahçeşehir Bölgesinde ve Koçyazı Mahallesi Metek TOKİ sitesinde dolaşan sokak köpeklerinin insanları rahatsız ettiğini ifade eden vatandaşlar, bu durum nedeniyle çocuklarını sokağa çıkartamaya korktuklarını belirttiler.
 

Seslerini duyurabilmek için konu ile ilgili şikâyetlerine 0 542 766 18 81 numaralı WhatsApp ihbar hattına yapan vatandaşlar, özellikle Bahçeşehir bölgesinde sürü halinde gezen sokak köpeklerinin, yoldan geçenlere rahatsızlık verdiğini ifade etti.  Düzce Belediyesi’nin Sokak köpeklerine karşı bir önlem almasını isteyen vatandaşlar, “Korkuyoruz, çocuklarımızı sokağa çıkartamıyoruz” ifadesini kullandı.

Koçyazı Mahallesi Metek TOKİ Sitesinde ise, sürü halinde gezen sokak köpekleri vatandaşların korkulu rüyası oldu. Sokak köpekleri ile ilgili Düzce Belediyesi’ne yaptıkları birçok şikâyette bulunduklarını söyleyen vatandaşlar, bu şikâyetlerden herhangi bir sonuç alamadıklarını kaydetti. Toplu halde gezen sokak köpekleri nedeniyle tedirgin olduklarını öne süren vatandaşlar, “İllaki önlem alınması için, çocuklarımızın ve bizim köpeklerin saldırısına mı uğraması gerekiyor. Bunun örneklerini Türkiye’nin başka şehirde görüyoruz” serzenişinde bulundu.