Olay, geçtiğimiz 8 Kasım Pazartesi günü Aydınpınar Köyü’ne bağlı Yılankaya mevkiinde meydana geldi. 82 yaşındaki Dursun Ali Koç, yolda yürüdüğü esnada komşusuna ait 5 köpeğin havlayarak üzerine koşmasıyla dehşeti yaşadı. Yaşlı haliyle koşarak canını zor kurtardığını belirten Koç, iddiaya göre muhtar, jandarma, savcılık ve valilik kanadıyla sorunun çözülmesi için yaptığı başvurulardan da sonuç alamadı.

‘Korkumdan ağladım’

Yaşadığı korku nedeniyle sokağa çıkamaz hale geldiğini belirten Koç, “Ben Gölormanı Köyü Uzunali Mahallesi’nde yaşıyorum. Yanı başımızda Aydınpınar Köyü’ne bağlı olan Yılankaya Mahallesi’nde Mehmet Kaplan'ın kapısında 5 tane köpek var. 6-7 senedir köpekler bu yoldan insan geçirmiyorlar. En son piyango bana vurdu. Geçtiğimiz pazartesi günü öğleden sonra mahalleden geçerken köpekler bana bir saldırdı, neye uğradığımı şaşırdım.  82 yaşından sonra benim televizyonlara çıkmam doğru bir şey değil.  Bunu söylerken de utanıyorum. Korkudan öldüm. Bir tarafta otururken rastgelen komşu ‘Ne oldu, hayırdır?’ dedi ama ağlıyorum kahrımdan çok korktum, kocaman köpekler.” dedi.

‘Muhtar ilgilenmedi’

Canını zor kurtardığını belirten ve yaşadığı şokun ardından jandarmayı aramasına rağmen kendisiyle ilgilenilmediğini savunan yaşlı adam, “Ben öldükten sonra mı bana sahip çıkacaksın dedim. Onlar da köye gelmişler Gölormanı Köyü muhtarına söylemişler. Muhtar da ‘Ben bakarım’ demiş. Ama muhtar hiç ilgilenmedi" dedi.

‘Çaldığım kapılarda çözüm bulamadım’

Köy muhtarı Zekai Ay ile görüşmesinde ‘Benim işim var, köpekle mi uğraşayım?’ cevabını aldığını belirten Koç, daha sonra Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı’na gittiğini ancak oradan sonuç alamadığını belirterek Düzce Valiliği’nin yolunu tuttu. İddiaya göre oradan da ‘CİMER’e şikayet et’ yanıtı alan yaşlı adam, “Benim zoruma gitti.  Devletim bana bugün lazım. Bundan Cumhurbaşkanımın haberi yok. Haberi olsun. İçişleri Bakanımın haberi olsun.  Adalet Bakanımın haberi olsun. Bu köpekler beni yırtsaydı, ben ölseydim. Ne olacaktı? 6-7 seneye yakındır bu köpekler burada. Kapıya çıkmaya korkuyoruz” diyerek yetkililere seslendi.

‘Devletim bana bugün için var’

Koç, “Vatandaşa kim sahip çıkacak soruyorum.  Devletim sahip çıkmayacak bana. Muhtar sahip çıkmayacak. Jandarma sahip çıkmayacak. Savcılık sahip çıkmayacak. Yazık değil mi? Benim yerimde bir çocuk olsaydı o köpekler o çocuğu parçalasaydı ne olacaktı. Ona kim bakacaktı? Devletim bana bugün için var. Ben öldükten sonra devletim bana sahip çıksa ne olur?" sözleriyle serzenişte bulundu.

Yaşlı adam kendisine dehşeti yaşatan köpeklerle ilgili yetkililerden adım atılmasını beklerken kendisini sokağa çıkamaz hale getiren olayıysa unutamıyor.

Muhtar: Köpeksiz köy olmaz

İddialarla ilgili konuşan köy muhtarı Zekayi Ay ise, “Ben kendisine şikayet etmek için yanlış yerlere gittiğini söyledim. Köpeğin sahibini şikayet etmesini söyledim. Atasözü bile var. Köpeksiz köy olmaz. Ben ne yapayım, köpek bu. Dolaşıp gezecek. İnek değil ki alıp ahıra bağlayayım.” dedi.