Koronavirüs tedbirleri kapsamında başlatılan yeni normal hayat çerçevesinde yeniden açılan berber ve kuaförler için  Düzce Belediyesi ve Düzce Berberler ve Kuaförler Odası ücretsiz dezenfekte çalışması başlattı.

Düzce’deki berberlerde ilaçlama ve dezenfekte çalışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Düzce Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Necdet Küründük, “Düzce Belediyesi ve Odamızın işbirliği ile berberler ve güzellik salonlarımızın dezenfekte işlemlerini başlattık. Bu konuda bize desteğini esirgemeyen Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü ve Belediye Başkan Yardımcısı Cengiz Tuncer’e oda başkanı olarak odamız ve üyelerimiz adına teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

İçişleri Bakanlığı’nın getirdiği tedbirlere harfiyen uyduklarını belirten Başkan Küründük  “Buradan sizin aracılığını ile Düzce halkımıza bir mesaj vermek istiyorum. Biz açıldığımız andan itibaren İçişleri Bakanlığı’nın bizim için belirlediği 14 maddelik çalışma rehberine harfiyen uyarak ve bütün tedbirlerimizi alarak, çok sıkı bir denetimden geçirilerek çalışmalarımıza devam ediyoruz. Biz şu anda işlerimizi eksiksiz yapıyoruz. Benim burada halkımızdan ricam berberler, kuaförler ve güzellik salonlarımız çarşı, pazar, AVM gibi kalabalık ortamlardan çok daha az risklidir. Halkımız gönül rahatlığıyla berberlere kuaförlere gelip hizmetini alabilir. Bir uyarım daha var. Tabi biliyorsunuz biz bu yeni sistemde randevu sistemi ile çalışıyoruz. Bayan kuaförlerimizde şöyle bir sıkıntı var. Bu randevu sistemini kötüye kullananlar var. Örneğin bayanlar kuaförlerimizden randevu alıyorlar fakat gitmiyorlar. Kuaförlerimizde o randevuyu bekletip başka randevu alamıyorlar. Bayanlarımızdan rica ediyorum lütfen gereksiz yere randevu almasınlar. Sonuç olarak biz sonsuz tedbirimizi aldık.” sözlerini dile getirdi” şeklinde konuştu.

“DÜZCE BELEDİYE BAŞKANI BİZİ YALNIZ BIRAKMADI”

Düzce’de berber dükkanı bulunan ve yıllardır berberlik mesleğini icra eden İshak Şahin, Düzce Belediyesi’nin almış olduğu dezenfekte çalışmalarından memnun olduğuna değinerek sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Öncelikle Düzce Belediye Başkanı’na çok teşekkür ediyorum. Biz esnafları yalnız bırakmadı ve bu zor süreçte yanımızda olarak bizlere destek oldu. Bizlerde bu alınan kararlara saygı duyup gerekli bütün kurallara uyacağız. Diğer meslektaşlarım ve esnaf arkadaşlarımda alınan bu kararlara uyum sağlarlarsa çok yerinde bir hareket olur. Bu arkadaşlarımız bize bir şey olmaz gibisinden davranmayıp alınan kararlara uyarak gerekli tedbirleri almalarını rica ediyorum. Tüm halkımızı berberlere ve kuaförlere bekliyoruz. Bizlere gerekli tedbirleri aldık. Halkımızın bu konuda içi rahat olabilir.”