Meteorolojinin günler önce yaptığı uyarıların ardından Düzce 26 Aralık sabahı şiddetli yağışın etkisi altına girdi. Aralıksız yağan yağmur nedeniyle akşam saatlerinde alt yapı sorunu olan cadde ve sokaklar sular altında kaldı. Özellikle Beyciler Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar adeta kabusu yaşadı. Yolların gölete dönmesi yüzünden taşan sular ev ve bahçelerin içerisine aktı. Zemine yakın olan evler su baskınlarına maruz kaldı. Sabahın erken saatlerinden itibaren suların yollardan çekilmesi için Düzce Belediyesi’nden yardım isteyen mahalleli, müdahalede geç kalınması nedeniyle mağdur olduklarını söyledi. Yetkililerden ve muhtardan saatlerce yardım alamayan vatandaşlar kendi imkânlarıyla suları ev ve bahçelerinden boşaltmaya çalıştı.



“Hiç kimse gelip bizimle ilgilenmiyor, oy zamanı geldiğinde kapı gezmesini iyi biliyorlar”

Mahalle sakinlerinden Melahat Şahin yaşadıkları sıkıntıyı şöyle aktardı:
“Her yağmur yağdığında buralar böyle su içerisinde kalıyor. Muhtar da, belediye de duyarsız. Engelli torunum da var bize yazık günah değil mi. Hiç kimse gelip bizimle ilgilenmiyor, oy zamanı geldiğinde kapı gezmesini iyi biliyorlar. Saat 18.00’da her yer arandı tüm yetkililerden yardım istedik ama kimse gelmedi. Ağlamaktan gözlerim de yaş kalmadı.”



“En çok zorumuza giden muhtarın duyarsız kalması”

Bir diğer vatandaş, “En çok zorumuza giden muhtarın duyarsız kalması. Saat 05:00’dan beri muhtarı arıyoruz. 08.30’da anca ulaşabildik kendisine. Babam telefonda muhtara ağzına geleni söyledi yine de gelip buraya bizlere yardımcı olmadı.



Saat beş buçuktan belediye, beyaz masa itfaiye herkesi aradım.”

“150’nin üstünde bu şekilde şikayet var” dediler ama bizim mağduriyetimizi hiç kimse gidermedi”
Mustafa Sertçelik ise “Muhtarı saatlerce aradık, ulaşamadık. Evin içi su doldu yetkililer sesimizi duymadı. “150’nin üstünde bu şekilde şikayet var” dediler ama bizim mağduriyetimizi hiç kimse gidermedi.”


Dikkat çeken diyalog
Öncü Haber ekibinin ev ve bahçelerini su basan vatandaşlarla röportaj yaptığı sırada 153 Beyaz Masa’yı arayan bir vatandaşla telefonu açan Beyaz Masa personeli arasında şu diyalog yaşandı:
Vatandaş: Beyciler Mahallesi 1589. Sokak size ait bir vidanjör geldi 15 dakika su çekti gitti.
Beyaz Masa: boşaltıp tekrar gelecek oraya
Vatandaş: burada zaten rögar boşalttı nereye gitti
Beyaz Masa: şimdi konuştuk arabayı boşaltıyorum dedi.
Vatandaş: mahallede rögar var buraya boşalttı zaten.
Beyaz Masa: Eksik olan ne var şuanda orda.
Vatandaş: İki araç su çekti, gitti. Evin içi ve bahçesi hala su için de… Beyaz masa yetkilisi telefonu yüzümüze kapattı. Düzce Belediyesi’nin verdiği hizmet bu,
buyurun!