Düzceli hayırsever Hacı Hanife Türkseven, yine zor durumdaki Müslüman kardeşlerimize yardım elini uzatarak gönüllere dokundu. Sadece ülkesindeki değil dünya üzerindeki sıkıntı çeken Müslümanlar’dan desteğini esirgemeyen Düzce’nin Hacı Annesi, Myanmar'ın Arakan eyaletindeki baskı ve zulümden kaçarak Bangladeş'e sığınan Müslümanlar’ın yaşadığı kamp alanında su kuyusu açtırdı.

Müslüman kardeşlerinin hayır duasını alıyor

Memleketi Düzce’de eğitim başta olmak üzere birçok alanda hayır ve bağışları bulunan şehrin tanınmış ailelerinden Türkseven Ailesi’nin büyüğü Hacı Hanife Türkseven, Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ne yaptığı bağışla, birçok bölgede binlerce kişinin temiz suya kavuşmasını sağlıyor. ‘Düzce’nin Hacı Annesi’ Hanife Türkseven, Müslüman kardeşlerinin hayır duasını alıyor.

Büyük bir su krizinin yaşandığı Bangladeş'te, Hacı Anne’nin açtırdığı kuyu ile temiz sudan istifade eden Arakanlı Müslümanlar, tamamen içilebilir suya ulaşmanın mutluluğunu yaşadı. Su kuyusunu dualarla açan ve Hacı Hanife Türkseven’e minnetlerini gösteren Arakanlı Müslümanlar’ın, kana kana temiz su içmesi görüntülere yansıdı.

Cansuyu Derneği’nden Hacı Anne’ye teşekkür

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından yaptığı bu anlamlı bağış için Hacı Hanife Türkseven’e gönülden teşekkür edildi.

Teşekkür mesajında, şu ifadelere yer verildi: “Derneğimize yaptığınız su kuyusu bağışı ile Bangladeş'te ‘HACI HANİFE TÜRKSEVEN HAYRATI’ adıyla, bir adet su kuyusu açılmıştır. Kuyu açılan bölge insanlarının selam ve hayır dualarını size iletirken yaptığınız yardımların tüm insanlığa hayırlar getirmesini diliyoruz. Bu vesile ile derneğimize göstermiş olduğunuz ilgi ve değerli yardımlarınızdan dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz.”

Çad'dan sonra Bangladeş'te su kuyusu açtırdı

Öte yandan yaklaşık 1 milyon Arakanlı Müslüman'ın yaşadığı Bangladeş'teki kamplarda en ciddi sorunların başında temiz suya erişim geliyor. Temiz su sağlanması, kamplardaki öncelikler arasında ilk sıralarda yer alıyor. Türk hayırseverlerin girişimleriyle son yıllarda bölgede temiz su temini için çalışma yapılırken, Afrika ülkesi Çad'dan sonra bu kez Bangladeş'te su kuyusu açtıran Hacı Hanife Türkseven’in hayırseverliği takdir topluyor.