Kent merkezinin güzel bir görünüme kavuşturulması amacıyla hayata geçirilen Millet Bahçesi ve Kent Estetiği Projesi’nin ardından 29 Ocak 2021’de görücüye çıkan Cedidiye Meydan Projesi’nde ilk kazma vuruldu. Düzce’nin iki büyük meydanından biri olan Cedidiye Meydanı’ndaki "derme çatma" yapılar, geniş güvenlik önlemleri eşliğinde iş makinalarınca yıkılmaya başlandı.

14 bodrumlu 20 işyeri inşa edilecek

Projeyle eski yapılar kaldırılarak cami siluetine uygun, 14 bodrumlu 20 işyeri inşa edilecek. Ayrıca Cedidiye Camii’nin 1999 depreminde yıkılan ve şu anda tenekeden olan minareleri de aslına uygun olarak yeniden yapılacak.  Meydan da İstanbul Caddesi’nde uygulanan projeyle uyumlu taşlarla yeniden bezenecek. Daha önce yapılacağı açıklanan yeraltı otoparkı yerineyse yakın bir noktaya kentin ikinci katlı otoparkı yapılacak.

‘Şehir kimliği kazandırıyoruz’

Projenin başlamasının Düzce için önemli bir adım olduğunu kaydeden Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, “ Şehir kimliğini aslına uygun hale getirmek ve daha cazip hale gelmesi için projeler üretiyor ve hayata geçiriyoruz. Cedidiye Meydan Projemiz de bunlardan biridir. Millet Bahçesi ve Kent Estetiği Projeleri ile bütünleşerek şehre ahenk katacağına inanıyoruz. Bugün derme çatma yapıları kaldırıyoruz ve ardından da meydanda yapacağımız camimize uygun binayı inşa edeceğiz” diye konuştu.

‘Minareleri tenekeden kurtaracağız’

“Kronik sorunları tek tek çözüyor, Düzce’mizi güzelleştiriyoruz” diyen Özlü, sözlerini şöyle noktaladı: “Şehrin kronik sorunlarının yanı sıra kalbine de estetik dokunuşlar yapıyoruz. Bir kenti yaşanabilir bir hale getiriyoruz. Camiye uygun binaların yanı sıra caminin minarelerini de tenekeden kurtaracağız. Projemiz tamamlandığında şehrin kalbinde muazzam bir bütünlük ve estetik oluşacak”