MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, Düzce ve komşu illerin arasındaki bütçe dengesizliğini meclis gündemine taşıdı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ında hazır bulunduğu 2021 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunun Teklifi görüşmeleri sırasında söz alan Yılmaz, Düzce’nin birçok turizm bölgesi bulunmasına rağmen, yatırım bütçelerinden diğer komşu illere göre daha az pay ayrıldığına dikkat çekti.

“Benim bugün burada bahsetmek istediğim denge, mali verilerden çok seçim bölgem olan Düzce’nin çevresinde yaşadığı komşu illerle arasındaki dengesizlikten bahsedeceğim.” diyerek sözlerine başlayan Yılmaz, şunları kaydetti:

“Düzce’yi birçoğunuz biliyorsunuz, birçoğunuz tanıyorsunuz. Doğal güzellikler açısından Efteni Gölü, Kardüz Yaylası ve Balıklı Yaylası gibi adını sayamayacağım 19 tane yaylamız var. Torkul, Kurugöl göletlerimiz, Konuralp Antik Kentimiz, Amfi Tiyatromuz, Arkeoloji Müzemiz ve birçok eserimiz var. Akçakoca, gerçekten Karadeniz bölgesinin incisi ve muazzam bir tatil bölgesi. Yüzlerce güzelliklerini sayabileceğimiz güzelliklere sahip Akçakoca’nın sadece mavi bayraklı plajlarından, Fakıllı Mağarası’na kadar, birçok güzellikleri var. Yine Yığılca’da, Sarıkaya Mağarası var. Cumayeri ilçemizde rafting yapma imkânı var. Şimdi diyeceksiniz ki bunları neden anlatıyorsun? Şimdi burada bir dengesizlik var. Nedir dengesizlik? Bizim komşu ilimiz Bolu’nun nüfusu 316 bin, Düzce’nin nüfusu 392 bin. Yani nüfus olarak bizden daha küçük. Bolu’nun Abant Gölü var ve gerçekten de tabiat olarak çok güzel bir yer. Ama Bolu’nun sadece Abant’ta giden turist sayısı, bizim Düzce’ye gelen turist sayısının 3 katı. Alsana bir dengesizlik! Bunu nasıl düzelteceğiz?

“Düzce’ye biraz daha pozitif yaklaşın”

Milletvekili Yılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Turizm teşvik alanı olarak ilan edelim Düzce’yi dedik, ama Turizm Teşvik Alanı olarak hala daha hazırlanmadı. Başka bir dengesizlik; yatırım. 2020 yılında baktık, yatırım bütçesinden ne kadar pay almışız diye, 126 milyon 880 bin pay almışız, Bolu 183 milyon 665 bin TL pay almış. Alın size bir dengesizlik daha. Zaten bizim bir sürü eksiğimiz var. Nasıl olacak bu, dengeyi nasıl bulacağız? Telekom alt yapısı berbat, adam beş yüz haneli yeni site yapıyor, telefonunu bağlatacak, internet bağlatacak, ama bağlatamıyor. Alın size bir dengesizlik daha! Bizim vatandaşlarımız, bizim hemşehrilerimiz hep bu dengesizlik ile karşılaşıyor. Geçen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız buradaydı, dedik ki; elektrik altyapısı çok kötü, merkeze bile trafolar yetmiyor, bırakın köyleri. Bu dengesizliği düzeltelim. İnsanlar çamaşır makinesini, bulaşık makinesini çalıştıramıyor. Bu dengesizlikleri düzeltelim. Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcımız buradayken, bizlerin kendilerinden beklentilerimiz var. Biz artık bu dengesizlikleri yaşamak istemiyoruz. Sağlıkta da birçok dengesizlik var. Düzce’ye biraz daha pozitif yaklaşın ve daha fazla yatırımlardan pay istiyoruz. Düzceliler olarak sizden bunu bekliyoruz.”   

HABER: Savaş ARI