D-655 Batı Karadeniz bağlantı yolunun Düzce-Akçakoca kısmı, Çiçekpınar mevkiinde 26 Mart’ta meydana gelen heyelan sebebiyle çöktü. Daha önce yapılan tüm uyarılara, çatlayan yoların basında haber olmasına karşın yıkımın göz göre göre geldiği olayın ardından yol çift yönlü olarak ulaşıma kapatıldı.

SERVİS YOLU 8 GÜNDE AÇILDI

Bölge ulaşımı için önemli güzergâh olan Karadeniz’e açılan kapı vazifesi gören yolun kapanmasının ardından ulaşım alternatif yerlerden sağlanmaya başlanırken yaklaşık 8 günlük çalışmanın ardından servis yol açıldı. Karadeniz ulaşımının olmazsa olmazı olan yolun yeniden yapımı için Karayolları Genel Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı. 

250 METRELİK ALAN 100 GÜNDE YAPILACAKTI…

Çöken 80 metrelik yerle birlikte yaklaşık 250 metrelik alanın yeniden yapımına başlandı. Yolun kapanmasına neden olan heyelanın ardından olay yeri konunun takipçisi olduğunu söyleyen Düzce siyaseti ve bürokrasinin önemli isimleriyle dolup taştı. Yapılan açıklamalarda bazen yolun 3-4 ay içinde bazense 100 gün içinde tamamlanarak hizmete açılacağı ifade edildi.

YILMAZ KARAYOLLARI’NA MECLİS’TEN TEŞEKKÜR ETTİ

Yola olan ilgilerinden dolayı Karayolları’na teşekkür etmek için TBMM’de söz alan MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, afetten henüz 4 gün sonra yolun 100 günde bitirileceğini söyleyip Düzceliler’e ‘Siz hiç merak etmeyin. Ben konunun takipçisiyim’ mesajı vermişti.

BAKANLA GÖRÜŞME YAPILDI

Olayın bir hafta sonrasında da 5 Nisan günü AK Parti Kadın kolları Başkanı ve Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, Düzce belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü ve AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin Ankara’da Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile görüştü. Bu görüşmenin ardından da görüşmenin çok olumlu geçtiği ifade edildi. Bundan 3 gün sonra da AK Parti Düzce Milletvekili Fahri Çakır da, yolun hızlı bir şekilde acil ihale kapsamına alındığını ve çok kısa sürede tamamlanarak hizmete açılacağını söyledi.

157 GÜN GERİDE KALDI, ÇALIŞMALARDA İLERLEME YOK…

Öte yandan çökmenin ve çalışmalara başlanmasının ardından 157 gün yani 5 ayı aşkın bir zaman geçmesine rağmen yoldaki çalışmalarda gözle görülür bir ilerleme kaydedilemedi. Asfaltın ziftinin bile görülmediği bölgede dolgu işlemleri bile çok geride kaldı. Bu gelişmelerin ardından Düzceliler bir kez daha ‘Yer Düzce olunca neden yatırımlar ilerlemiyor?’ ve ‘Konunun takipçileri olduğunu söyleyenler neden suskun?’ sorularının yanıtını aramaya başladı.

KAMUOYU SORULARA YANIT BEKLİYOR

Yolun ne zaman hizmete alınacağına dair hiçbir açıklama yapılmazken uyarılara kulak tıkayarak çökme anında olası can kayıplarına davetiye çıkaranlar ve yolu daha önce inşa eden firmanın kusuru olup olmadığı hakkında araştırma ve işlem yapılıp yapılmadığı da bilinmiyor. Çöken bölgede ulaşın halen servis yolundan sağlanırken başta Düzce ve Akçakoca kamuoyu olmak üzere önemli güzergahı kullanan tüm yurttaşlar bu soruların yanıtını bekliyor.

HABER: Mehmet GÜNESEN