Bir süredir mahalle yapılacağı konuşulan Beyköy Beldesi’nde halk diken üstünde.  Öncü Haber ekibi, son günlerde belde tüzel kişiliğinin kaldırılarak, Düzce Belediyesi’ne mahalle olarak bağlanacağı söylenen Beyköy Beldesinde, vatandaşların nabzını tuttu. Beyköy Beldesi’nin kesinlikle mahalle yapılmasını istemediklerini söyleyen belde sakinleri, “Biz mahalle değil ilçe olmayı istiyoruz” diyerek, bu duruma sert bir şekilde tepki gösterdi.

İşte Beyköy halkının ‘Mahalle’ tepkisi:

"Düzce Belediyesi Beyköy'e nasıl hizmet verecekmiş"

Önder Özbay: Beyköy Beldesi’nin mahalle yapılmak istenmesi hiç iyi bir şey değil. Biz mahalle olmayı kesinlikle istemiyoruz.  Yani Düzce kendi arka mahallesinde kendi arka mahallesinde kar küreyemezken,  Beyköy’e hizmeti nasıl verecekmiş? Sebebi neymiş? Burada 2 tane OSB var, onlardan mı yararlanmak istiyorlar? Biz mahalle olmayı istemiyoruz.

"Beyköy mahalle olursa, Konuralp gibi olur"

Cemal Kudal: Beyköy’ün mahalle olmasını istemiyoruz. Beyköy mahalle olursa, Konuralp gibi olur. Konuralp’in vaziyetini görüyorsunuz.  Konuralp’te her taraf berbat. Beyköy güzel bir belde. Böyle kalması iyi olur yani. İlçe olmasını istiyoruz. Ama Düzce’nin Mahallesi olmak istemiyoruz.

"Biz ilçe olmayı istiyoruz"

Hüseyin Furuncu: Biz Beyköy’ün Düzce’nin mahallesi olmasını istemiyoruz. Beyköy Düzce Belediye’ne bağlandığı zaman, bizim işlerimizi kim görecek. Biz burada kendi işimizi görüyoruz. Biz Düzce’de kendi işimizi gördüremeyiz. Biz ilçe zaten ilçe olmayı istiyoruz. Civar köylerde Beyköy’e bağlanıp, burasının ilçe olmasının taraftarıyız.  Biz merkeze bağlanmayı kesinlikle kabul etmiyoruz.

"Düzce Belediyesi Beyköy'e hiçbir hizmet yetiştiremez"

Selahattin Yılmaz: Ben Beyköy’ün ilçe kalmasından yanayım. Düzce Belediyesi Beyköy’ün hiçbir hizmetine yetişemez. Belde kalırsa iyi olur.

"Ben hizmeti Düzce'de mi arayacağım?"

Erdal Uykusuz:  Ben Beyköy’ün mahalle olmasını kesinlikle istemiyorum. Burada hizmet ayağımızda, ben şimdi hizmeti Düzce’de mi arayacağım. Aslında bu yönetime kızıyorum, ama ne kadar kötü olsa, hizmetin burada olması bizim için daha iyi. Ben kesinlikle mahalle olmasını istemiyorum.

"Beyköy mahalle olursa, Beyköy kaybeder"

Turan Zengin: Ben Beyköy Beldesinin mahalle olmasına karşıyım. 2017 yılında Beyköy Beldesi ilçe yapılsın diyenlerin başında ben gelirim. Bununla birlikte Beyköy’ün gençleri, civar köylerin gençleri burada birer toplantı yapmıştık. Beyköy Belediye Başkanı o zaman bizi kale almamıştı. Sonrasında Başkanla görüşmeler yaptık. Bize  ‘Ankara’ya gidiyoruz, dosyalar hazır.’ Ama biz dosyayı göremedik hala daha. Bu iş öyle kaldı. Beyköy mahalle olursa, Beyköy kaybeder. Yani kimse Beyköy’ün mahalle olmasını istemez.