Düzce’nin önemli yaylalarından biri olan, bin 830 rakımlı Kardüz Yaylasında yılın 6 ayını geçiren ve büyük çoğunluğunu yaşlıların oluşturduğu vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için ektikleri alanlar için Gölyaka Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri tarafından yasak getirildi.

Bölgeye giden Orman Muhafaza Memurlarının, vatandaşları ektikleri alanlardaki mahsulleri sökmeleri konusunda uyardıkları öne sürüldü. 

Kendilerine hiçbir yazılı tebligatın yapılmadığını, ancak Orman Muhafaza Memurlarının yaylaya gelerek kendilerini sözlü olarak uyardıklarını belirten vatandaşlar, alınan bu karara tepki gösterdi.

Seslerini duyurmak için ilgili şikâyetlerini 0 542 767 18 81 numaralı Öncü Haber WhatsApp ihbar hattına yapan vatandaşlar, yetkililerden bir an önce bu yasağın kaldırılmasını istedi.

Deniz Yavuz isimli bir vatandaş, “Kardüz Yaylasında 6 aylarını geçiren yaşlı vatandaşlar var. İçlerinde benim de yaşlı ailem var.

Yayladaki bahçe ve tarlalarını, sökmelerini istiyor Orman işletme. Bu insanlar yaylada kaldıkça ektiklerini yiyorlar ve tarlalar soğan, patates ve marul yetiştirip,  bunları yiyorlar. Kardüz yaylasından aşağı yiyecek almaya inemiyorlar. Lütfen bunu haber yapın.

Yayladaki tarlalar kalkmasın. Onca yiyecek ve mahsul ekildi. Ne yiyecek bu yayladaki insanlar? Yaşlılarımıza sahip çıkalım” dedi.

HABER: Savaş ARI