Merkeze bağlı Cumhuriyet Mahallesi Kamçıoğlu sokakta yıllardır süregelen kanalizasyon ve altyapı sorununa karşı herhangi bir çalışma yapılmadığını öne süren sokak sakinleri, Düzce Belediyesini göreve davet ettiler.

Mehmet Keleş bunlardan 10 bin kat daha iyiydi”

Kanalizasyonun her yağışlı havada taştığını ve bu nedenle etrafa yayılan kötü kokular nedeniyle dışarı çıkamadıklarını belirten Ayşe Kıbrıs isimli sokak sakini, “Mehmet Keleş, bunlardan 10 bin kat daha iyiydi” diyerek tepkisini dile getirdi.

Uzun yıllar kanalizasyon nedeniyle sıkıntı yaşadıklarını kaydeden Kıbrıs,  “Biz kanalizasyon sıkıntısı yaşıyoruz. Şu inşaatlar oldu olalı, biz bu sıkıntıyı çekiyoruz. Kapıya çıkamıyoruz, camlarımızı açamıyoruz, arkadaşlarımız geliyor misafirlerimizi ağırlayamıyoruz. Biz de evde otururken, canımız sıkılıyor, kapıya çıkmamız lazım, dışarısı çok kötü kokuyor. Belediyeye şikayette bulunduk, geldiler çektiler vidanjörle, lağım suları yine doldu. Biz bu lağım kokusundan şikayetçiyiz, ama derdimizi kimseye anlatamıyoruz. Faruk Özlü’ye oy verdik, bir çalışmasını görmedik, muhtar zaten ilgilenmiyor hiçbir sorunla. Bugün yarın yine seçim olacak; kim oy verecek buna? Ben ne muhtara oy veririm, ne de Faruk Özlü’ye oy veririm. Mehmet Keleş, bunlardan 10 bin kat daha iyiydi. Neden iyiydi? Mehmet Keleş’in tekerleğinin üzerinde dönüyor, Faruk Özlü. Ne yaptı Faruk Özlü? Hazır parayı aldı, yedi. Neden halkın sorunu ile ilgilenmiyor Faruk Özlü. Bir asansörümüz var, asansörümüz çalışmıyor. Benim bacağım ameliyatlı, merdivenlerden çıkamıyoruz. Azıcık dolaşsın, baksın bir sağına soluna. Bugün yarın yine gelecek bu seçim, hangi yüzle bizlerden oy istemeye gelecek. Buraya altyapı yapılması gerekiyor, buna başka bir çözüm yok. Dünyanın fide parasını verdik, diktik ettik afedersiniz kokudan bahçeye giremiyoruz, evlere giremiyoruz. Ne olacak bizim halimiz? Özellikle yağışlı havalarda çok pis kokuyor” diye konuştu.

“Burada insanlar oturuyor, bizi adam yerine koysunlar”

Her yağmur yağdığında evini lağım suları bastığını belirten Ayşe Koç isimli bir başka sokak sakini ise, “En küçük yağmur yağdığında kanalizasyon suları evimi basıyor. Biz altyapı istiyoruz. Altyapı sorunu için yaklaşık bir 10 gün önce başvurduk, dilekçe verdik, gelen giden olmadı. Her şikayette sadece, bize vidanjör gönderip suları çekiyorlar, başka da bir çalışma yapılmıyor. Sürekli benim evimi su basıyor. Kanalizasyon kokusu nedeniyle evlerimize göremiyoruz, bahçede oturamıyoruz. Biz mahallemize altyapı istiyoruz. Bizi adam yerine koysunlar, bir baksınlar bize. Burada insanlar yaşıyor, burada birileri var. Hep seçim zamanı gelmesinler buraya. Biz de insanız, biz evimizde rahat oturmak istiyoruz. Ne olacak bizim bu halimiz?” ifadelerini kullandı.

Düzce Belediyesinden Açıklama...

Öte yandan, haberimizin ardından harekete geçtiklerini belirten Düzce Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Murat Gülmez, bölgeden daha önce konu ile ilgili şikayet yapılmadığını belirterek, sorunun bir an önce çözülmesi için ekiplerini bölgeye gönderdiklerini belirtti. Gülmez, "Daha önce bölgeden bize hiç bir şikayet gelmedi. Bu kanal tıkanıklığı olabilir, böyle durumlarda zaten biz gerekli çalışmaları yapıyoruz. Ekiplerimi sorunun çözümü için bölgeye gönderdim" açıklamalarında bulundu. 

HABER: Savaş ARI