Yoğun kar yağışı ve soğuk havaya bağlı buzlanma nedeniyle, İstanbul ile Ankara’yı birbirine başlayan D-100 karayolu dün akşam saatlerinde trafiğe kapatılmıştı. Kar yağışı nedeniyle yolda kalan yaklaşık 400 kişi Düzce Valiliği, Düzce Gençlik Spor İl Müdürü bünyesindeki Aliya İzzetbegoviç KYK yurdunda misafir edildi.

Vali Atay açıkladı

Ece boyunca yolda devam eden çalışmaların ardından, yaklaşık 11 saat sonra sabah saat 06.00 sıralarında yol kontrollü olarak yeniden trafiğe açıldı. Düzce Valisi Cevdet Atay, kar temizleme ve tuzlama çalışmalarının ardından yolun kontrollü olarak trafiğe açıldığını aktararak, sürücüleri kurallara uymaları konusunda uyardı.

17 kilometre kuyruk oluştu

Zor hava koşullarından TEM Otoyolu Düzce-Bolu geçişi de etkilendi. Yaşanan yoğun tipi sebebiyle yaklaşık 17 kilometrelik araç kuyruğu oluştu. İstanbul, Kocaeli ve Ankara'dan TEM otoyoluna girişlere izin verilmedi.

1950’den bu yana en yoğun kar yağışı

Bolu Valisi Ahmet Ümit, "Yolun ne zaman açılacağı ile ilgili bir şey söylemek zor. Meteorolojiden aldığımız bilgiye göre bu 1950 yılından beri en yoğun kar yağışı. Çok ciddi bir kar yoğunluğu var tüm yol güzergahlarında. Sadece otoyol için değil. D-100 karayolu için de aynı kurallar geçerli. Otoyol ve D-100 karayolunu kullanarak İstanbul ve Ankara istikametine giden tüm araçları girişlerde bloke etmek mecburiyetindeyiz" dedi.

Öncü Haber Merkezi