Düzce Belediyesi, ağustos ayında düzenlenen "Dünya Düzce Günleri"nin ardından 11-17 Ekim tarihleri arasında ise "Düzce Gençlik Günleri" organizasyonuna hazırlanıyor. Dünya Düzce Günleri konser serisi sırasında gençlere ‘Size özel etkinlik düzenleyeceğiz’ sözü veren Başkan Özlü, bu sözünü 'Düzce Gençlik Günleri' programı ile yerine getiriyor.

Anıtpark Meydanı ve Millet Bahçesi, bir hafta boyunca, sportif aktiviteler, turnuvalar, yarışmalar ve birbirinden sevilen şarkıcı ile grupların vereceği konserlere ev sahipliği yapacak.

Gençlerin doyasıya eğlenmesinin hedeflendiği etkinlik hakkında Düzceli gençlere mikrofon uzattık.  

Konu hakkında Öncü Haber’e düşüncelerini aktaran gençler, bu tür organizasyonların devam etmesini temenni ettiklerini vurguladı.

Düzce’deki gençler düzenlenecek olan festivalle ilgili şunları söyledi:

Tuğba Gül: Çıraklık Eğitim Merkezi’nde aşçılık bölümü okuyorum. 11. sınıf öğrencisiyim.  Düzce’deki insanların festival ve eğlence konusunda gelişmesini ben de isterim.

Aleyna Demirdelen: Düzce’de yaşıyorum. Festivalle ilgili, her yaş bakımından güzel ve eğlenceli oluyor.

“Düzce’de böyle festivaller olmasını destekliyorum”

Serhat Çeviktürk: 18 yaşındayım. Düzce Gençlik Festivali ilk defa oluyor, ben ilk defa görüyorum. 18 yıldır buradayım ilk defa festival görüyorum. Düzce’de böyle festivaller olmasını beğeniyorum ve destekliyorum. Belediye Başkanımıza da teşekkür ediyorum. Bu seçimde oy kullanırsam ben de oyumu ona vereceğim.

Burak Arabacı: Yakabaşı Köyü’nde oturuyorum. Düzce’deki festivalleri destekliyorum ve gelmeye çalışacağım. Festivalde en çok görmek istediğim sanatçı Ceza.

“İnşallah bu sefer kavga olmaz”

Görüşlerini aktaran diğer gençler ise şunları kaydetti:

“22 yaşındayım. Sivaslı’yım. Şu an çalışıyorum, kuryelik yapıyorum. Geçen yapılan festivale katılamadım gerçi Düzce bunu hak ediyor mu bilmiyorum ama her gün her konserde kavga çıkmış inşallah bu sefer olmaz. Düzce’de böyle etkinliklerin olmasından gurur duyuyorum ve destekliyorum.”

“Düzce Üniversite’sinde Moda ve Tasarım Bölümü okuyorum. 22 yaşındayım. Ereğlili’yim. Düzce’de yapılacak festival gençler için çok güzel olur. Festival de Sefo’yu, Hadise’yi ve Yıldız Tilbe’yi görmek isterdim.”

“17 yaşındayım. Düzce’de bu tarz etkinlikler pek olmuyor olması güzel bir şey. Festivalde en çok Duman grubunu ve Son Feci Bisiklet grubunu görmek isterdim.”

“Düzce’de çok fazla etkinlik yapamıyoruz. Böyle etkinliklerin olması Düzce’deki gençler için çok iyi.  Ama yapmalarındaki sebebin ben oy toplamak için olduğu düşünüyorum. Bunu dışında konserlerde alternatif rock olsa daha güzel olabilir.”

“Böyle eğlencelerin olmasından çok memnunum”

Düzceli 70 yaşındaki Cengiz Özşık da görüşlerini paylaşarak, “Düzceli’yim. Emekliyim ve oturuyorum burada. Ben genç değilim ki hangi festivale katılacağım anca öbür dünyanın festivali varsa ona katılırım. Festivaller gençler için iyi bir şey oluyor ise tabii ki destekliyorum. Böyle eğlencelerin olmasından çok memnun olurum.” dedi.

Sevilen şarkıcı ve gruplar gençlerle buluşacak

Öte yandan Anıtpark Meydanı’nda bir hafta boyunca devam edecek konser serisinin ilk günü olan 1. gün ünlü Rock grubu Manga, 2. gün Rap müziğin yıldızlarından Ceza, 3. gün son dönemin yükselen isimlerinden Tuğçe Kandemir, 4. gün Karadeniz Müziğinin sevilen sanatçısı Ekin Uzunlar, 5. gün 90'lı yılların popüler gruplarından Barış ve Damlalar ve Rap müziğin sevilen isimlerinden Motive, 6. gün pop müziğin güçlü seslerinden Derya Uluğ, final akşamında ise son dönemin başarılı isimlerinden Bilal Sonses sahne alarak en sevilen parçalarını gençler için seslendirecek.