Koronavirüs tedbirleri kapsamında Türkiye’nin 81 ilinde uygulanan sokağa çıkma yasağının bitmesinin ardından Düzceliler adeta sokağa döküldü.

Bazı vatandaşlar yürüyüş yapmak için kendilerini dışarı atarken, bazı vatandaşlar da benzin istasyonlarının marketlerinden alışveriş yaptı. Yasağın bitmesinin ardından sürücüler  yollara düşünce trafik yoğunluğu da arttı.

Konu ile ilgili Öncü Haber muhabirinin sorularını yanıtlayan vatandaşlar, “Bu bayram evlerden dışarıya çıkamadığımız için, buruk bir bayram geçirdik. Büyüklerimize bayram ziyaretleri gerçekleştiremediğimiz için üzgünüz. Ama inşallah bu salgını atlatacağız ve daha mutlu bayramlar geçireceğiz.” dedi.

“Ramazan Bayramı’nı doya doya yaşayamadık”

Sokağa çıkma yasağı nedeniyle bayram sevincini yaşayamadıklarını söyleyen bir vatandaş, “Koronaviürs tedbirleri kapsamında, devletimiz böyle bir karar almak zorunda kaldı. Bizlerde devletimizin aldığı tüm tedbir ve kurallara uyarak, Ramazan Bayramı’nı evde kutlamak zorunda kaldık. Doya doya bir bayram sevinci yaşayamadık bu bayramda. İnşallah bu illetten kısa sürede kurtulur ve bayramlarımızı coşku içinde kutlarız.” diye konuştu.

“Bayramda anne ve babamı ziyaret edemedim”

Sokağa çıkma yasağı nedeniyle bayram ziyaretleri yapamadıklarını ifade eden bir başka vatandaş ise, “Bu bayram bütün alışkanlıklarımızı geride bıraktık. Bayramı buruk bir şekilde kutlamak zorunda kaldık. En üzüldüğüm ise, bu bayramda anne ve babamı ziyaret edemedik. Bu nedenle üzücü bir bayram geçirdik.” şeklinde konuştu.