Düzce’de meydana gelen ve merkez üssü Gölyaka olan 5.9 şiddetindeki depremde hasar gören yüzlerce apartmandan birisi de Kiremitocağı Mahallesi Ulubatlı Sokakta bulunan Bayramoğlu Apartmanı oldu. Apartman sakinlerinin iddiasına göre, depremde taşıyıcı kolonunda derin çatlaklar oluşan apartmana gelen hasar tespit ekipleri, bina için az hasarlı raporu verdi.

Depremde hasar alan apartmanı boşaltan bina sakinleri, başka binalara taşındı. Apartmanın sahibi Fahri Bayram’ın ise, binayı tadilat ettirmek için çalışmalara başladığı öne sürüldü. Bu duruma tepki gösteren bina sakinlerinden Sevgi Şahin, yetkililere sesini duyurmak için ilgili şikayetini 0 542 767 18 81 numaralı Öncü Haber whatsApp ihbar hattına yaptı.

Binanın artçı sarsıntılarda daha çok hasar gördüğünü anlatan Şahin, “Bu bina deprem öncesi yapılmış bir bina. 3 deprem gördü. Son ki depremde kolonlarında derin çatlaklar oluştu. Bu bina başka bir depreme dayanmaz. Hasar tespit için gelenler, bina sahibi Fahri Bayram’a ‘binaya ağır hasar verebiliriz’ demiş. Bina sahibi Fahri Bayram ise ‘Gerek yok’ diye söylemiş. Bunu apartmandaki diğer kiracılar duymuş, bana söylediler. 8 dairelik bu bina tadilat yapılıp, yeniden başkalarına kiraya verilecek. Olası bir depreme bu bina dayanmaz, içinde oturanlar enkaz altında kalır. Ben bu binaya yeniden bakılıp, bir an önce yıkılmasından yanayım. İnsan hayatı bu kadar ucuz mu?  Bina sahibi bile, diğer kiracılar ile birlikte 2 dairesini boşaltıp, başka bir yere gitti.” diye konuştu.

“Binada sadece sıva çatlağı var, devlet az hasarlı raporu verdi”

Bu iddialar üzerine haber merkezimiz Bayramoğlu Apartmanı sahibi Fahri Bayram ile görüştü. Bayram, apartmana uzman kişiler tarafından yapılan incelemeler sonucunda az hasarlı raporu verildiğini söyleyerek, çatlakların ise sıva çatlağı olduğunu savundu. Bayram, “Depremin ardından devletin göndermiş olduğu yetkili ekipler geldi. Onlar baktılar, incelediler. Ben inşaat mühendisi değilim, gelenler ise inşaat mühendisi. Yani bu işlerden anlayan insanlar. 1999 depreminden sonra binamıza güçlendirme yapıldı. Güçlendirme esnasında, uzmanlar ne söyledilerse, biz iki katını yaptık. Mal benim, çatlaklar ortada. Gelen kişiler, sıvaları kaldırarak inceleme yaptılar. Daha ileri tetkik yapılıyorsa yapılabilir. Devletin vermiş olduğu rapora göre, güçlendirmesini yapıp, tadilatını yapıp yeniden kiraya vereceğiz. Ben de ailemle birlikte o binada yaşayacağım. Binanın 2. Katında babam yaşıyor. Burada gizlenmiş veya saklı bir şey yok. İnsan hayatı bizim için çok önemli. Bir de sıva çatlaklarının bina üzerinde bir etkisi yok” şeklinde konuştu. 

HABER: Savaş ARI