Süslü Kadınlar Bisiklet Turu etkinliği ilk kez 2013 yılında İzmir’de “Dünya Otomobilsiz Kentler Günü” ne dikkat çekmek için yapıldı. Bu etkinlik Sema Gür tarafından Facebook etkinliği olarak açıldı ve kulaktan kulağa dolaşarak bir çok kadına ulaştırıldı; bisiklet turuna tam 300 kadın katıldı.

Kadınlar en güzel kıyafetlerini giyerek, bisikletlerini çiçeklerle ve kurdelelerle süsleyerek şehir merkezinde toplandı ve birlikte yavaş bir tempoda 3 km pedal çevirdikten sonra “şehirlerde egzoz kokusu yerine parfüm kokusu olsun” konulu basın açıklamasını yaptılar.



Süslü Kadınlar Bisiklet Turu’nun bu sene ki Düzce temsilcisi olan Derya Boz, ‘’Öğretmenim, Düzce de çalışmaktayım. Bu turu, 3 yıl önce görmüştüm ve böyle bir girişimde bulunduk. İzmir de  Sema öğretmenimiz bu turun girişimcisi ve Türkiye’de aynı zamanda, dünya da bütün kadınlar eş zamanlı turumuzu düzenlemekteyiz.''dedi.



‘’Bu bir kadın etkinliğidir.’’

Bunun bir kadın etkinliği olduğunu belirten Derya Boz şunları kaydetti:
‘’Bu turda erkekler arkada, kadınlar önde gitmekte. Bu erkekleri arka planda bıraktığımız anlamına gelmesin. Kadının görünür olmasını sağlamak amacıyla biz böyle yapıyoruz. Bir farkındalık yaratmak için de süslenerek bisikletlerimizle geliyoruz. Şehrimize güzel bir dokunuş yapmak istiyoruz amaçlarımızdan biri de bu. Her yıl artıyor, artan ilgiyi söyleyemiyorum çünkü, geçen sene daha kalabalıktık bu sene o kadar değil. Biz paylaşımlarımızı, görselliğimizi sosyal medya üzerinden kullanıyoruz. Afiş vs. olmadığı için birazda bu yüzden olabilir. Onun dışında Dünya Otomobilsiz Kentler Günü’ndeyiz, aynı haftada olduğumuz için etkinliğimizde özellikle bu günleri seçiyoruz, Pazar gününe koyuyoruz ki herkes katılabilsin diye. Bu yıl Düzce de üçüncüsü düzenlenmekte. Üçüncüyü de benimle birlikte düzenliyoruz. Umarım güzel bir tur olur, hareketli şenliklerle başladık eğlenceli bir şekilde, inşallah öyle bitiririz düşmeler olmadan, çarpmalar olmadan umarım öyle olur.‘’



Haber: S.AYDINLI
Görüntü: C.A.KUŞ