Kış aylarının gelmesiyle beraber tezgahlarda fiyatlar değişmeye başladı. Öncü Haber ekipleri Perşembe pazarına giderek Pazar yerinin nabzını tuttu. Vatandaşlar sebze ve meyve fiyatlarının yüksek olmasından şikayet ederken, Pazar yeri esnafı ise fiyatların çok uygun olmasına rağmen vatandaşların alım gücünün düştüğü için pazara eskisi kadar rağbet olmadığını söyledi.
 


"Fiyat ucuz alıcı yok"
Esnafın ve halkın durumunun hiç iyi olmadığını belirten Pazar yeri esnafı Metin Turan şöyle konuştu: "40 yıldır pazarcılık yapıyorum. Pazarda her şeyin fiyatı ucuz fakat alıcı yok, günlük hayat yaşayanlar başladı. Pazara gelen yok gelenlerde bir şey almıyor çünkü insanların parası yok. 40 yıldır esnaflık yapıyorum bu sene esnafın ve halkın durumu hiç iyi değil. Günlük 300-400 lira ile tezgah kapatıyoruz. Vergimi ödüyorum, aidatımı ödüyorum, belediyeye kiramı ödüyorum bu işle alakası olmayan kişiler işportacılık yapıyor. Odaya kayıtlı 280-300 esnaf var  piyasada 3000 esnaf var. Yeri geliyor tezgah paramızı zor ödüyoruz."
 



"Vatandaş ıspanağa pek yakın bakmıyor"
30 yıldır Pazar yerinde esnaflık yaptığını belirten Murat Yılmaz şöyle konuştu: "30 yıldır esnafım. Vatandaşların alım gücü çok düşük pazarlara eskisi kadar rağbet yok. Fiyatlar çok uygun olmasına rağmen vatandaş almakta zorlanıyor. Ispanaktan insan zehirlendi denilince vatandaş ıspanağa pek yakın bakmıyor. Bahçeden ıspanağı kesen işçi arasındaki farklı otları ayıklamaz esnaf ve vatandaş dikkat etmek zorunda."
 
“Fiyatlar normal”
Fiyatların normal olduğunu ifade eden esnaf Yakup Şahin şöyle konuştu: "Havaların iyi olmasından  dolayı insanlar pazarlara geliyor. Fiyatlar da normal makul seviyede devam ediyor. Mandalina biraz fiyatlı sebebi az olması ve mesafeden dolayı. Halkımızı pazara davet ediyor günlük taze meyve ve sebze pazarda her gün var." 
 



 
“Önceden 1 kg alan vatandaş artık yarım kg alıyor”
İnsanların alım gücünün düştüğünü belirten  esnaf Hülya Hanım şunları söyledi:  35 yıllık esnafım her geçen daha da kötüye gidiyor. Sonumuzu hiç iyi görmüyorum. İnsanlar sadece bakıyor, bakarak doyup gidiyorlar. 1 kg alan vatandaş artık yarım kg alıyor. Bu gidişle insanlar 250 gram alış veriş yapacak gibi görünüyor. Fındık bu sene bölgemizde fazlaydı fiyatlarda gayet iyiydi. Fındıktan dolayı pazarda hareketlilik olur dedik ama oda yok. Sonumuzu pek iyi görmüyorum Allah sonumuzu hayır etsin.
 


“Pazarda fiyatlar çok pahalı”
Fiyatların çok pahalı olduğunu söyleyen Seyfi Aloğlu şöyle konuştu:  Pazarda fiyatlar çok pahalı. Haftalık Pazar alışverişim 150 lira civarı. İki  kişi olmamıza rağmen geçimde çok zorlanıyoruz. Asgari ücretin 2020 lira olduğu ülkede bu fiyatlar çok fazla. Asgari ücretle çalışıp çocuğu olanlar nasıl geçim sağlıyor aklım almıyor.
 
“Kış ayına göre fiyatlar gayet normal”
Kış ayına göre fiyatların uygun olduğunu söylen Süleyman Karal şöyle konuştu: "6 kişilik haneyiz haftalık 200 lira Pazar alışverişi yapıyoruz. Mevsime bakılaraktan pazarda fiyatlar gayet normal. Kış ayına göre fiyatlar gayet normal seyir ediyor."



“Pazarda fiyatlar dalgalanma yaşıyor”
Fiyatların dalgalanma yaşadığını belirten Zekeriya Gündoğdu şöyle konuştu: "Pazarda fiyatlar dalgalanma yaşıyor. Artık geçim işi zor. Emekli maşıyla geçinmeye çalışıyoruz. Enflasyonu düşük gösterip maaşlara zammı az yapıyorlar. Bu şekilde geçim çok zor."




“Fiyatlar çok arttı”
Pazar fiyatlarının çok arttığını söyleyen Neslihan yılmaz şunları söyledi: "Haftalık olarak Pazar alışverişi yapıyoruz. Haftalık 100 TL Pazar alışverişi yapıyoruz. Fiyatlar çok arttı. bu şekilde geçim yapmak çok zor oldu. Kiramızı ödemekte zorlanıyoruz."