Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG), Gemlik'te bulunan fabrika inşaatının bitmesinin ardından yerli otomobil üretimi için düğmeye basmaya hazırlanıyor. 2022 yılında ilk seri tamamlanacak olan Türkiye’nin ilk yerli elektrikli otomobilini satın almak için birçok kişi ve firma sıraya girerken, Düzce’den en fazla sipariş talebi Simge Şirketler Grubu Kurucusu Şemdi Durdu’dan geldi.

Batı Karadeniz Bölgesi’ne 23 yıldır hizmet veren Düzce’nin en büyük otomotiv firması Simge Şirketler Grubu, ilk üretimdeki 200 aracı almak için önemli bir girişimde bulundu.  

Simge Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Şemsi Durdu, TOGG Genel Müdürü Mehmet Gürcan Karakaş’a hitaben yazdığı mektupta, Türkiye’nin ilk yerli otomobilinin yollardaki yerini alacağı günü iple çektiklerini vurguladı. Bu heyecana gönülden ortak olduklarını belirten Durdu, mektubunda şu ifadelere yer verdi:

“AMACIMIZ BATI KARADENİZ BÖLGESİ’NDE ÖNCÜ OLMAK”

“Düzce ili ve bölgesinde yaklaşık 23 yıldır otomotiv sektöründe mülkiyeti Grup şirketimize ait 5 marka ile (Opel, Hyundai, Fiat, Peugeot, Citroen) yolumuza devam etmekteyiz. Plazaları Düzce ve Karadeniz Ereğli’de olan bir grup şirketiyiz. Düzce, Bolu, Zonguldak, Karabük, Bartın bölgelerine hitap eden portföyümüz ile satış, servis, sigorta, yedek parça, 2. el, LPG, estetik, aksesuar ürün ve hizmetlerini sunmaktayız. Müşteri memnuniyeti odaklı çalışıp, bünyemizde tecrübeli, genç ve dinamik 120 takım arkadaşımız ile girişimci ruhumuz sayesinde gelecekle ilgili çalışmalara ve yatırımlara devam ediyoruz. Amacımız markalarımızın Batı Karadeniz Bölgesinde öncü olması, ürünlerimizin imajını en üst seviyede algılanmasını sağlayarak, sıfır araç satışları, ikinci el araç satışları ve satış sonrası hizmetlerinde pazar liderliklerimizi sürdürmektir.”

“TÜM ARAÇ MODELLERİNİZDEN 200’ÜNE TALİBİZ”

“Otomobil dünyasının içinde oluşumuz sebebi ile TOGG’u duyduğumuz ilk günden itibaren yüksek heyecan ile üretilip yollarda görmeyi beklemekteyiz.” ifadesine yer veren Durdu, şöyle devam etti:

“Bölgemizde öncü olan markalarımıza sahiplik etmiş olan Simge Şirketler Grubu’muz adına heyecanımıza heyecan katmak adına üretimi gerçekleştirilecek ve ilk banttan çıkacak olan tüm araç modellerinizden toplamda 200 adet olacak şekilde grup şirketimiz satın almak istemektedir. Siz yetkililerimizden önemle ricamızdır; taleplerimize olumlu yanıt vermeniz bizleri yüksek derecede onurlandıracaktır. Şimdiden milletimiz adına hayırlı olmasını dileriz. İlimizde ve bölgemizde yapabileceğimiz olası bir aksiyonu yapacağımızı belirtmek isteriz.”