TÜİK verilerine göre, Düzce’de 120 bini geçen araç sayısı, 395 bin 679 nüfuslu Düzce’de trafik ve otopark sorununu da beraberinde getiriyor. Her köşe başında özel otoparklar varken fiyatı yüksek bulan sürücüler şehir içinde araçlarını park ettikleri yaya kaldırımlarını işgal ediyor.

Sanki kaldırım değil binalarının otoparkı!

Özellikle kent merkezine yakın ara sokaklardaysa durum daha tehlikeli bir boyut aldı. Kaldırımları şahsi otoparklarına çeviren bina sakinleri nedeniyle vatandaşlar yollarda yürümek zorunda kalıyor.

Yayaların yürüme alanlarının gasp edildiği bir adres de Azmimillî Mahallesi Darıcı Sokak oldu. Çevrede yaşayanlar kaldırımları binalarının otoparkına çevirdi.

Yayaların tehlikeli yolculuğu

Sokakta iki tane açık otopark olmasına karşın arabalarını arka arkaya kaldırıma dizen şahıslar nedeniyle yayalar güvenliklerini tehlikeye atarak yolda yürümeye mecbur bırakılıyor.

Zaten dar olan yollara bir de kaldırım gaspçıları eklenince durum Gazhane Caddesi’ne ve şehir merkezine gitmek isteyen yayalar için kâbusa dönüyor. Düzceliler kent geneline yayılan kaldırıma park eden araç sorununa çözüm bulunmasını istiyor.

HABER: Mehmet GÜNESEN