Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde görev yapmakta olan Prof. Dr. Tuncay Akçadağ’ın proje yürütücülüğünü üstlendiği TÜBİTAK 2237-A Bilimsel Etkinliklerini Destekleme Programı kapsamında yürütülen Birleştirilmiş Sınıfta ve Köyde Öğretmenlik Becerileri isimli projeye, farklı illerden gelen ve sınıf öğretmenliği 4. sınıf düzeyinde olan 24 öğretmen adayı tam devamla katılım gösterdi.

Projenin yürütülmesinde Düzce Üniversitesi Gölyaka Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Nurgül Soydaş, Öğr. Gör. Yeter Şanlı, Eğitim Müfettişi Mustafa Aygün Yerel ve Düzce'de çalışan Okul Müdürü Mehmet Akyıldız ile Öğretmen Hilal Çetin destek verdi.

Proje Yürütücüsü Prof. Dr. Tuncay Akçadağ: “Gönüllü ve istekli olarak projemize katılan, ayrılırken ‘Bu işi iyi ki yapmışız!’ dedirten gözbebeklerimiz değerli öğretmen adaylarımızın etkili birer köy öğretmeni olacaklarına gönülden inanıyor, bu inançla yeni projelerimizi hayata geçirme yolunda hızla çalışıyoruz.” dedi.

Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü adına Şube Müdürü Yaşar Bilir’in katıldığı kapanış programında, projeye katılan ve destek verenlerin değerlendirmelerine yer verildi.

Proje uygulaması boyunca Prof. Dr. Tuncay Akçadağ "Köy Öğretmeni Çalışma Sistemi ve Stratejik Plan ile Çalışma", Prof. Dr. Ali Rıza Erdem "Köy Okulunda Sınıf Organizasyonu ve Çalışma Biçimleri", Prof. Dr. Ekber Tomul "Köy Öğretmeninin İletişimi, Sosyal Çevre ve Kültür", Doç. Dr. Elif Omca Çobanoğlu "Köy Çevresi ve Doğa Koşullarından Yararlanma ve Sınıf Dışı Eğitim", Prof. Dr. Engin Aslanargun "Köy Halkı ile İş birliği ve Köyde Liderlik", Prof. Dr. Kazım Çelik "Köy Okullarının Tarihi ve Köy Enstitüleri", Prof. Dr. Süleyman Göksoy "Köyde Yönetim ve Köy Okulunun Yönetimi", Dr. Çiğdem Karakaya Akçadağ "Başarılı Köy Öğretmenlerinin Ortak Özellikleri ve Eylem Araştırması" konularını paylaştı. Türkiye'de uluslararası ödüle sahip başarılı köy öğretmenlerinden biri olan sınıf öğretmeni Zeliş Kurt da öğretmen adayları ile deneyimlerini paylaştı.