Koronavirüs salgınıyla birlikte internet üzerinden alışverişin artması ve sokağa çıkma kısıtlamaları kargoların teslimat süresini oldukça yukarı çekti. Birçok kargo şirketi merkez haricinde teslimat yapmazken köylerde yaşayan vatandaşlar da mağdur oldu. Üstüne üstlük merkezde olmasına karşın bazı noktalara teslimatın yapılamayacağının söylenmesi de vatandaşın kargo çilesini perçinledi. Çeşitli internet mecraları üzerinden aldıkları ürünlerin kedilerine gelmesini uzun süre beklemek zorunda kalırken firmaların cevabı ise ‘Yoğunluk var’ şeklinde oldu.

 Düzce’de kargo şirketleriyle ilgili vatandaşlar ses yükseltmeye devam ederken Gölormanı Köyü’nde ikamet etmekte olan Feyzullah Aktürk, iddiasına göre yaşadığı mağduriyet ve bir kargo şirketinin Düzce şubesinde karşılaştığı müşteri memnuniyetine aykırı sert muameleye karşı sesini duyura bilmek için Öncü Haber mikrofonuna konuştu.

İnternet üzerinden bir spor ayakkabı siparişi veren Aktürk, “Bununla alakalı firmayla bir görüşme yaptım. Firma ‘Garanti olsun, biz kargonuzu yola çıkartıyoruz ama bizden kaynaklanan bir gecikme olabilir, pazartesi günü gibi gidip kargo şubesinden kargonuzu alabilirsiniz’ dedi. Bana kargo firmasından, 21 Mayıs 2021 tarihinde kargonuz yola çıkmıştır, tahmini teslimat süresi 22 Mayıs 2021 tarihinde teslim alabilirsiniz şeklinde bir mesaj geldi.” dedi.

“KİMİ DİNLİYORSANIZ GİDİN KARGONUZU ORADAN ALIN”

Kargosunun yeni gelmiş olmasına rağmen aynı gün şirketin Düzce şubesinden ‘geri gidecek’ mesajı geldiğini söyleyerek mesajları gösteren Aktürk, “Bu sabah gelen kargonun bugün 12.00’ye kadar alınmadığı takdirde geri gideceğine dair bana bir mesaj geldi. Ben de mesaj atan numarayı aradım ulaşamayınca mesaj attım, benim kargom ne zaman geldi ki geri gidecek diye. Onlarda ‘siz firmanın ağzına mı bakıyorsunuz bizi mi dinliyorsunuz, kimi dinliyorsanız gidin kargonuzu oradan alın’ gibi bir mesaj yazdılar. Ben de mesaja istinaden şubenize geleceğim, aynı kelimeyi yüzüme karşı kullanın dedim.” şeklinde konuşarak kargo şubesine gittiğini belirtti.

“SENİN KARGONU MU DÜŞÜNECEĞİM?”

Müşteri memnuniyetini hiçe sayan tavrın ardından şirketin Düzce şubesine gittiğini belirten Aktürk, “Şubeye geldim, Yahya Bey şube müdürü vardı. Ben 1999 yılında Aras Kargo’da çalışırken beraber aynı tekneden ekmek yediğim bir insan. Geldim buraya abi böyle bir durum var dedim bana, ‘burada 4 bin tane kargo var ben senin kargonu mu düşüneceğim?” dedi” iddiasında bulundu.

“KİMSENİN EKMEĞİNİ BALTALAMAYA DA NİYETİM YOK”

Şubede karşılaştığı sert üsluptan rahatsız olan Aktürk, “Peki, bu şekilde bir mesaj yazmak yerine veya saat 10.00’da gelen kargoyu 12.00’de geri iade etmek üzere bana, falanca tarihte gönderilmiş olan kargonuz şubemize ulaşmıştır, üç gün içinde almanız gerekmektedir şeklinde yazsaydınız dedim. Çok şey kaybederdiniz. Bana cevap olarak, ‘Ben küfür mü ettim hakaret mi ettim?’ dedi. Kargoculukta böyle bir anlayış yok.” diye konuştu.

Aktürk, “Ben de bu işi yaptım, kimsenin ekmeğini baltalamaya da niyetim yok, bu firmanın ekmeğini yedim.” Diyerek kargo çalışanlarının müşteri memnuniyeti odaklı çalışması gerektiğini belirtti.

“BENİM GİBİ NİCE MAĞDUR VAR”

Kargo firmasıyla yaşadığı bu olumsuz durumun peşini bırakmayacağını belirten Aktürk, “Ama yapılan üslup ve konuşma tarzı çok ağrıma gitti. Ben bunu gerekirse yargıya da taşıyacağım. Ben Gölormanı Köyü’nde oturuyorum, köy yerlerine hiçbir şekilde kargo gitmiyor. Affedersiniz, sümme haşa bunlar kendilerini peygamber gibi görüyorlar veyahut daha vasıflı bir insan gibi görüyorlar ama baktığın zaman aynı Allah’ın kullarıyız. Onun için ben bunu duyurmak istiyorum. Benim gibi niceleri vardır böyle mağdur olan.”

“BİZ SENİN KEYFİNİ BEKLEYEMEYİZ İADE EDERİZ”

Şu anda bütçesinin olmadığını ve şube müdürüne kargosunu pazartesi günü alacağını belirten Aktürk, “Onlarda o zaman biz senin keyfini bekleyemeyiz iade ederiz dediler. 245 liralık bir kargoydu, ben de verin o zaman dedim.” diyerek bir şok daha yaşadığını aktardı ve sözlerine şöyle devam etti:

Eğer varsa bir adalet ki olduğuna inanıyorum. Benim gibi insanların mağdur olmaması için birilerinin elini taşın altına koyması gerekiyor. Bu uğurda bir lira kazanıp bin lira kaybedeceğimi bilsem bu saatten sonra daha bende geri vites olmaz.  Tüketici haklarına da gideceğim, savcılığa da gideceğim. Ben boş bir insanım, boş gezenlerin de yevmiyesini ben yazıyorum, başvurmam gereken hangi mecra varsa hepsine de gideceğim.”

ŞUBE SUSKUN KALDI

Öte yandan Öncü Haber ekibi, iddiaların odağındaki kargo şubesiyle görüşmek istese de şube müdürü konu ile ilgili bilgi veremeyeceğini belirterek, “Genel merkezle görüşün” dedi. Öncü Haber muhabirinin defalarca aramasına rağmen söz konusu firmanın genel merkezinde telefonu açan kimse olmadı.

HABER: M. KİLELİ