Düzce merkeze bağlı Fevzi Çakmak Mahallesi adliye karşısındaki Düzce Baro binası içerisinde yer alan Baro Teras Kafe'nin hizmet vermemesinin altında imara aykırı yapılaşma çıktı.

2018 yılının ekim ayında Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu tarafından açılışı yapılan Düzce Barosu ek hizmet binasına 300 kişilik seminer salonu ve büroların yanı sıra bir de kafeterya kazandırıldı. Avukatların dinlenme ve yeme-içme ihtiyaçları göz önüne alınarak hizmete sokulan kafeterye 2 yıl gibi bir sürede 3 müstecir değiştirdi. Son olarak Düzce Baro Başkanlığı ile 20 Ocak 2020 tarihinde kira sözleşmesi imzalayan Sezgin Aktaş, kafenin yeni işletmecisi oldu. Kafede yeni düzenlemeler yapan ve bunun için 100 bin lira gibi yüksek bir harcama yapan Aktaş, 2. ayın içerisinde Düzce Belediyesi zabıta ekipleri tarafından binada imara aykırılıklar bulunduğu gerekçesiyle kapıya mühür vurulmasının şokunu yaşadı. Binada yangın merdiveni bulunmaması nedeniyle işlettiği kafe mühürlenen Aktaş, soluğu Düzce Baro Başkanı Av. Azade Ay'ın yanında aldı. Tekrar kafenin faaliyete geçebilmesi için yangın merdiveni yapılması gerektiğini anlayan müstecirin tüm girişimlerine rağmen, baro yönetimi bu önemli ve hayati eksikliği gidermedi. Bunun üzerine işletmeci Sezgin Aktaş, kafeye yaptığı masrafın karşılanmasını istedi ancak bu talebi de karşılıksız kaldı.

Daha önceki işletmecilerin yangın merdiveni olmadan işlettiği Baro Teras Kafe'yi yönetimin uzlaşmadan ve haktan uzak tavrı yüzünden artık işletmek istemeyen Aktaş, 23 Haziran 2020 tarihinde Düzce Baro Başkanlığı'na kira akdinin karşılıklı anlaşarak sonlandırılması için dilekçe sundu.

Vatandaşın mahkemelerde hakkını savunan avukatların 2 yıldır imara aykırı bir binayı sosyal alan olarak kullanması gözleri ek binayı yaptıran Baro Başkanı Av. Azade Ay'a çevirdi.  

Terör örgütü PKK’ya destek verdikleri gerekçesiyle HDP’li belediye başkanlarının görevden alınıp yerlerine kayyum ataması konusunda “Türkiye hukuksuz sabaha uyandı” ifadesi ile HDP'li belediye başkanlarına sahip çıkan Av. Azade Ay, baro binasında yaşanan ve müsteciri mağdur eden hukuksuzluğa göz yumuyor.

Geçmişte FETÖ’cü Savcı Muharrem Sarıkaya’ya da destek olan Baro Başkanı Ay’ın sergilediği bu tavır “Kendi başını bağlanamayan gelin başı bağlarmış” dedirtti

Müstecirin eşyalarını dışarıya koyduran Av. Azade Ay hakkında, önümüzdeki günlerde hukuk mücadelesi başlatacağı öğrenildi.