Geçtiğimiz yıl temmuz ayında restorasyon çalışmaları yürütülürken çürük olduğu gerekçesiyle yıkılan ve geçtiğimiz ay yeniden inşa edilmesi süreci tamamlanan Düzce Kasrı’nın açılış tarihi belli oldu.

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün girişimleriyle bir gastronomi üssü olarak planlanan ve kent mutfağının yöresel yemeklerinin servis edileceği Mutfak Sanatları Merkezi, 17 Eylül Cuma günü kapılarını açıyor.

30 Ağustos Zafer Bayramı resepsiyonuyla ilk kez görücüye çıkan ve katılımcılardan tam not alan tesis bölgede ilk olma özelliği taşıyor. Mutfak Sanatları Merkezi’nde, kültürel çeşitliliği mutfağına da yansıyan Düzce’nin kente özgü damak çatlatan 81 çeşit yemeği misafirlere sunulacak.

Bunun yanı sıra merkez gelenekler tatların nesilden nesile aktarıldığı bir eğitim ve uygulama yuvası da olacak. Merkezde Gurme yemek organizasyonları ve sosyal etkinlikler de düzenlenecek.

Vizyoner bir bakış açısıyla şehre kazandırılan Mutfak Sanatları Merkezi, cuma günkü açılış töreninin ardından Düzceliler’e ve turistlere hizmet vermeye başlayacak.

HABER: Mehmet GÜNESEN