Karadeniz grup yolu üzerinde yapımı devam eden ve Cumayeri Belediye Başkanı Mustafa Koloğlu’nun vizyon projelerinden biri olan ‘Hilal Tepe Mesire Alanı’nda havaların elverişli gitmesi ile birlikte çalışmalar ivme kazandı.

Cumayeri halkının ve kente gelen misafirlerin uğrak noktası olmasına kesin gözüyle bakılan yatırımı yakından takip eden ve sık sık soluğu inşaat alanında alan Başkan Koloğlu, Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal’a yerinde açıklamalarda bulundu.  

“180 dönüm alanda Türk tarihini yaşatmak istiyoruz”

Projede Türk tarihini yaşatmak istediklerinin altını çizen Başkan Koloğlu, şunları kaydetti: “Çalışmalar son hızla devam ediyor. İki hilalimizin inşaatı devam ediyor. Mesire alanımızda, büyük hilalimizle birlikte toplam 17 hilalimiz olacak. Beşgen şeklinde tesisimizin üzerine büyük bir yıldız olacak ve önünde de büyük bir hilalimiz olacak. Büyük hilalimiz Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni sembolize edecek.

Ayrıca alanımızda Osmanlı Hilali’miz olacak. Büyük Selçuklu Devleti’ni temsil edecek. Aşağıya doğru da 16 tane Türk Devleti’ni sembolize edecek hilallerimiz olacak. Tabii proje 100 dönüm üzerine büyük bir proje. Hemen yanında 80 dönüm alanımızla birlikte toplam 180 dönümlük bir alanı vatandaşlarımızın hizmetine sunmak için hazırlıyoruz.”

“Bu yaz ilk etabı hizmete girecek”

Mimarisiyle göz dolduracak ve halkın keyifli vakit geçireceği bir alan olmasıyla önemli bir ihtiyacı karşılayacak olan Hilal Tepe Mesire alanında çalışmaların zamanında bitirilmesi için büyük gayret gösterdiklerini vurgulayan Başkan Koloğlu, “Bu yaz ilk etabı hizmete girecek. Havuzların bulunduğu sosyal alanı yaz aylarında hizmete geçireceğiz.

2022’nin sonunda da projenin tamamı bitecek. Hilal Tepe Mesire Alanı sadece Düzce'nin değil bölgenin en güzel projelerinden biri olacak. Taş yoları, havuzları, şelalesi, hilal terasları ve yeşilliği ile bu güzel şehrin adını tüm Türkiye’ye duyuracak bir proje hazırlıyoruz.” ifadelerini kullandı.