Düzce Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü, kendi öz imkânlarıyla yapmaya başladığı taksi duraklarının üretimine devam ediyor. Şehrin modernleşmesi için estetik kaygı ile dizayn edilen yeni taksi durakları, çelik konstrüksiyon gövdeye sahip olurken ahşap mobilyası, alçıpanı ve dış cephesi Destek Hizmetleri tarafından imal ediliyor.

“BU YOLA TURİZM KENTİ OLMAK İÇİN ÇIKTIK”

Belediye şantiyesindeki taksi durakları çalışmalarını yakından takip eden Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, “Kent estetiğini önemsiyoruz ve turizm kenti olmak için çıktığımız bu yolda taksi duraklarımızı da modern hale getiriyoruz. Hem taksici esnafımızın ihtiyacını karşılıyoruz hem de kent estetiğine uygun tek tip yapılar yapıyoruz. Taksi duraklarını yaparken kendi öz kaynaklarımızı kullanarak maliyeti de en aza düşürüyoruz. Tasarruf ederken kentimizi de dizayn ediyoruz” ifadelerinde bulundu.

İLK ÖRNEĞİ MİLLET BAHÇESİNE KOYULDU

Belediyeden yapılan açıklamaya göre Düzce Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri ayda iki taksi durağı imal etmek için yoğun mesai harcarken 21 metrekare olan taksi duraklarından 6 adet, 14 metrekare olan duraklardan 24 adet ve 30 metrekare olan taksi duraklarından da 3 adet yaparak yerlerine koyacak. Müdürlük taksi duraklarının ilk örneğini Millet Bahçesi’nde sergilemiş ve modern duraklar ilgi görmüştü.