Omicron varyantıyla zirveyi test eden yeni tip koronavirüs (COVİD-19) salgını hızla düşen vaka sayılarıyla Türkiye’de dibi gördü. 17 Nisan günü 3 bin 268 vaka tespit edilirken vefat sayısı 17 oldu. Bu kadar düşük sayılar en son 2020 yılında saptanmıştı.

Günlük vaka 15’e kadar düştü

Düzce’de de vaka sayısı adeta çakıldı. Günlük 600 sınırını test eden vaka sayıları 15 bandına kadar geriledi. Bir zamanlar COVİD-19 şüphesiyle test vermek isteyenlerin önünde kuyruk olduğu pandemi acil servisi boş kaldı. Düzce il genelinde günlük ortalama PCR testi alınan şüpheli sayısı ise 180 seviyelerine düştü.

Vefat durdu

Salgınla mücadelede en sevindiren haber ise vefat sayılarından geldi. Bu güne kadar 392 Düzceli’yi yaşamdan koparan ölümcül salgın nedeniyle yaklaşık 20 gündür hiç vefat yaşanmadı. Henüz yakın bir zamanda her gün ortalama bir eve ateşin düştüğü kentte 25 ay sonra gelinin durum sevindirdi.

Kısıtlamaların tamamen kaldırılması gündemde

Öte yandan, yüz güldüren büyük bir kısmı kaldırılan kısıtlamaların tamamen kaldırılmasını gündeme taşırken Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, ‘En önemli toplantılardan biri’ sözleriyle çarşamba günü toplanacak Bilim Kurulu’nu işaret etti.

"Önümüzdeki dönem kişisel tedbirleri konuşacağız" diyen Bakan Koca’nın bu açıklamalarının ardından gözler çıkacak yeni kararlara çevrildi.