Olay, 8 Mayıs Pazar günü saat 14:00 sıralarında Konuralp bölgesinde meydana geldi. Annesiyle birlikte doğa yürüyüşüne çıkan Anıl Karadeniz isimli vatandaş, ormanlık alandan geçtikleri esnada çalılıkların arasına atılmış bir cismin, dikkatlerini çekmesi üzerine incelemek için yanına yaklaştı.

ATATÜRK BÜSTÜYLE KARŞILAŞINCA ŞAŞKINLIK YAŞADILAR

Yakından incelediği cismin Atatürk büstü olduğunu fark eden Karadeniz, olayı cep telefonu kamerasıyla kaydetmeye başladı. Çalılıkların arasından çıkardıkları büstün içinde bir yılanın yuva yaptığını da gören anne oğul, önce yılanı güvenli bir şekilde dışarı çıkardı, ardından büstün çamurlanan kısımlarını temizledi.

DURUMU ÖNCÜ WHATSAPP İHBAR HATTINA BİLDİRDİ

Durumu 0542 767 18 81 Öncü Medya Whatsapp ihbar hattına bildiren vatandaş, yakında bulunan bir okulda hırsızlık yaşanmış olabileceği ve bu nedenle büstün hırsız ya da hırsızlar tarafından çalılıklara atıldığı ihtimali üzerinde durduğunu aktardı.

Öncü Haber’e konuşan Karadeniz, karşılaştığı manzara karşısında çok üzüldüğünü ifade ederek; “Çalılıkların arasından çıkardım, içinde bir yılan vardı, güvenli bir şekilde onu çıkardıktan sonra büstü temizleyip polisi aradım. Onlarda tutanak tutarak heykeli teslim aldılar.” şeklinde konuştu.