50 gündür sokağa çıkma yasağı altında olan 20 yaş altında yer alan bireylerin belirlenen gün ve saatler içerisinde ikamet ettiği ilçe sınırlarında yer alan bölgenin dışarısına çıkmaması kaydıyla sokağa çıkma izni müsaadesi verildiğini Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyurulmuştu.

Sokağa çıkan gençler iznin başlaması şehir merkezine akın etti. Gençler, 65 yaş ve üzeri vatandaşlara da “Evlerinizde kalın” çağrısında bulundu.

“Çok Mutluyuz…”

Düzce’de uzun bir aranın ardından sokağa çıkan 15 – 20 yaş arası gençler, güzel havanın tadını doyasıya çıkartma fırsatı buldular. Öncü Haber Mikrofonlarına konuşan gençler, “Uzun bir aranın ardından dışarı çıktık. Çok mutluyuz. Bu güzel günde arkadaşlarımızla planlar yaptık. Hava da güzel” dediler.

“Zorunlu Olmadıkça Kimse Evlerinden Çıkmasın… Bu Bizim Geleceğimiz İçin de Çok Önemli…”

Evde kaldıkları süre içerisinde bol bol ders çalıştıklarını söyleyen gençler, “Evde zaman geçirebilmek için derslerimizi çalışıyoruz. Bunun dışında bol bol kitaplar okuyoruz, ama evde zaman geçmiyor. Bu salgını atlatacağımıza inanıyoruz. Bu nedenle biz evlerimizden çıkmıyoruz. Büyüklerimize tavsiyem, zorunlu olmadıkça dışarı çıkmasınlar çünkü bu bizim geleceğimiz için de çok önemli” diye konuştular.