Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal’ın hazırlayıp sunduğu, “Kitabın Ortasından” programı, gerek Öncü TV ekranlarından, gerekse 100.2 Radyo Öncü aracılığı ile Düzce’nin gündemine ışık tutmaya devam ediyor.

Son programda, kendisinin de kepenk açtığı Eski Sanayi Çarşısı’nda uygulanacak kentsel dönüşüm projesi hakkında önemli değerlendirmeler yapan sevilen ve sayılan esnaf Ali Alemdar, ‘Esnaf sahipsiz!’ diyerek üyelerine selam bile vermediğini vurguladığı oda başkanlarına verip veriştirmişti.

Alemdar, programın vazgeçilmezi olan “Nasıl İzah Edersiniz?” bölümünde de sözünü sakınmadı ve kendisine yöneltilen isimler hakkında görüşlerini açık açık söyledi.

Alemdar, Ünsal’ın sorduğu isimleri şu şekilde değerlendirdi:

“Caboğlu 10 numara bir kişilik”

İlhami Caboğlu: İlhami Caboğlu çok eski bir dostumdur, değer verdiğim kardeşimdir. İl başkanımız, severim, sayarım, o da beni sever sayar. 10 numara bir kişilik. Herhangi bir sorunumuz yok. Diyeceğini esirgemeyen bir kardeşimizdir.

“Yunus Özay Er’i severim ve sayarım”

Yunus Özay Er: Değer verdiğim bir kardeşim. İYİ Parti İl Başkanımız, mütevazı. Kendisini sever sayarım, o da beni sever sayar. Arada bir, bir araya gelip muhabbet sohbet ettiğimiz bir kardeşim.”

“Mustafa Keskin’i çözemiyorum”

Mustafa Keskin: Mustafa Keskin’i çözemiyorum, çözmeye de çalışmıyorum. Eski bir arkadaşımız.

“Mustafa kayıkçı köşeye çekilip emekliliğini yaşamalı”

Mustafa Kayıkçı: Mustafa Kayıkcı ile ara ara hır gür olaylarımız olmuştur. Kendisi oda başkanımız, ama ben oda başkanlığından çekilip emekliliğini yaşamasını bekleyenlerdenim. ‘Yeter artık söz milletindir.’ diyorum. Çekil diyorum.

“Korkmaz, çok değerli bir abimiz”

İbrahim Korkmaz (Fırıncılar Odası Başkanı):

Ara ara bir araya geliriz. Çok değerli bir abimiz. Son zamanlarda bir araya gelemiyoruz, biliyorsunuz acı kayıpları oldu. Hem babasını hem hanımını kaybetti. 2 aydır da göremedim, özledim diyeyim

“Faruk Özlü Düzce için bir şans”

Dr. Faruk Özlü: Faruk Özlü Bey Düzce’miz için bir şans. İnşallah kendisi beni duyuyordur. Düzce’ye yakışır şekilde hizmetlerine devam eder. Bizde Dr. Faruk Özlü ’nün heykelini dikeriz. Belediye başkanımızdır, büyüğümüzdür, sever sayarım. Allah yolunu açık etsin diyorum.

“Hikmet Keskin bizim söylediklerimizi kulak ardı yaptı”

Hikmet Keskin: Nasıl izah edeyim… İl başkanlığı döneminde birkaç kez görüşmemiz oldu. Fakat bizim dediklerimizi kulak arkası yapan bir kardeşimiz. O gün bu gündür hiç işim olmadı.

“Ethem Şakir adam gibi adamdır”

Ethem Şakir: Adam gibi adamdır lafını esirgemeyen söylenecek ne varsa hepsini, benim suratıma da olsa kimin olursa olsun vuran bir abimizdir. Allah işini rast getirsin. Severim, sayarım, saygı duyarım. Öyle düşünüyorum ki o da beni seviyor. Böyle bir abimiz.

“Bana para vermediği için izah etmeye gerek yok!”

Ertan Taşlı: Kooperatif başkanı işte. Bana para vermediği için izah etmeme gerek yok.

“Murat Geçici 35 yıllık dostum”

Murat Geçici: Murat Geçici benim 35 yıllık dostum. Eski tanıdığımdır. Adam gibi adamdır böyle dümenle lagaluga ile işi olmayan bir kardeşimiz. Söylenecek kelimeyi yüzüne söyler. Ve Murat Geçici’ye verdiğin sözü tutmazsan anında bozar adamı.

“Orhan Ercan benim çocukluk arkadaşım”

Orhan Ercan: Orhan Ercan benim çocukluk arkadaşım, canım ciğerim dostumdur.

“Ahmet Mutlu değerli bir büyüğümüz”

Ahmet Mutlu: Ahmet Mutlu bizim büyüğümüz. AKFA Beton’un sahibi, iş adamı. Allah yolunu açık etsin diyeyim.

“İbrahim Ercan, güzel çalışmalar yapıyor”

İbrahim Ercan : İbrahim Ercan ile biz partide de görev yaptık. Sevdiğim bir kardeşim. O da beni seviyordur ki, sevmese zaten çayımızı içmeye gelmez. Belediye başkanımız, iyi çalışmalar yapıyor, hizmetlerinin devamını dilerim. Sever sayarım.”

“Hacı Hidayet Türkseven, çok sevdiğim bir büyüğüm”

Hacı Hidayet Türkseven: Hacı Hidayet Türkseven birkaç kere sohbet etme fırsatı bulduğum, çok kıymetli bir hacı abimiz. Keşke burada olsa da elini öpebilsem. Çok sevdiğim bir büyüğümdür.

“Öncü RTV çok başarılı gidiyor”

Öncü RTV: Öncü deyince aklıma Faruk Bey geliyor. Öncü RTV objektif bir şekilde doğruya doğru yanlış diyebilen bir yayın yönetmeni ile birlikte son zamanlarda çok başarılı gidiyor. Bu sebepten dolayı sizi kırmadım, kıramadım. Çünkü doğruları yayınlayacağını, yanlışın yanlış olduğunu söyleyeceği için geldim.

“Fahrettin Şengür benim bacanağım”

Fahrettin Şengür: Şimdi onunla hem bacanağız. Hem AK Parti il yönetiminde de beraber görev yaptık. Orada zaten haşır neşir olduk. Değer verdiğim, yanlış işlere kesinlikle imza atmayan, düzgün, on numara bir kişilik. Ama on numara kişilik hiçbir anlam ifade etmiyor. Çünkü hiçbir yere gelemiyorsun.