İstanbul Caddesi’nde uygulanan kent Estetiği Projesi’nde gecikmeli de olsa sona yaklaşılırken caddenin sabah 7 ve akşam 10 saatleri arasında trafiğe kapatılması kararı alındı.

Cadde üzerindeki işlemler henüz bitmeden araç trafiğine kapanacağı saatlerin ayarlanmasında taleplerin dikkate alınmaması pandemi nedeniyle zaten zor günler geçiren esnafı zora soktu. En erken saat 8’de dükkân açan esnaf ve firmalar için mal indirip bindirmek soruna dönüştü.

‘Böyle saçmalık olmaz’

Öncü Haber’e konuşan Taşkesti Su firmasının sahibi Vedat Şahin, “Dün sabah mal indirmek için arabayla caddeye girdik. Okan Bey vardı. Dedi ki ‘ Vedatcığım. İstanbul Caddesi’ne girişler artık akşam 10 sabah 7’ dedi. ‘Böyle bir saçmalık olur mu?’ dedim. Mantıken şöyle düşünelim. Hangi esnaf saat 7’de açıyor? 8.30’dan önce dükkân açan yok.” dedi.

‘Esnaf ticaret yaparsa Düzce büyür’

Esnafın da görüşü alınarak saatlerin düzenlenmesinin Düzce’nin yararına olacağını belirten Şahin, “Düzenleme yaparsanız bu iş düzene girer ve kimsenin başı ağrımaz dedim. Esnaf ticaret yaparsa Düzce hep birlikte büyür. Para kazanmazsa arsızlık ve şerlik artar. Bisikletle motosikletle bu iş yürümez.” diye konuştu.

‘Ben 7’de kime mal getireceğim?’

Saat 7’ye kadar mal akışının sağlanmasının imkânsız olduğunu belirten Şahin, “Bizim talebimiz caddenin 8.30’a kadar araç trafiğine açık olmasıydı. Esnaf zaten 8-8.30’da geliyor. 7’de ben malımı kime bırakıp da gideceğim? Belediyede başkana ulaşmaya çalışıyorum.” diyerek yetkilileri esnaf düşünülmeden alınan kararı revize etmeye davet etti.

İstanbul Caddesi esnafı şimdi belediyeden gelecek açıklamayı ve araç girişinin serbest olduğu sürenin en azından 8.30’a kadar uzatılmasını bekliyor.

HABER: Mehmet GÜNESEN