Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Kırım Türkleri Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Düzce Şubesi üyelerini, Batı Karadeniz’in Efes’i olarak bilinen Konuralp Antik Tiyatro kazı çalışmalarının yapıldığı bölgede ağırladı.

Konuralp Prusias Ad Hypium Antik Kenti’nde çalışmaları sık sık yerinde inceleyen Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Kırım Türkleri’ne heyecan uyandıran yeni keşifler hakkında bilgiler verdi.

Ziyarete ilişkin değerlendirmelerde bulunan Başkan Özlü, şunları kaydetti:

“Konuralp Gazi diyarında bugün, Kırım Türkleri Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Düzce Şube Başkanı Osman Kesen ile yönetim kurulu üyelerini ağırladık. Kendilerine ziyaretlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Kazı çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Çalışmalar derinleştikçe burada gün be gün adeta tarihin fışkırdığını görüyoruz.

Bu anlamda, konuyla ilgilenen yurt dışından birçok kişi ve kurum bizlerle irtibat kurarak bilgi alıyor. Bunlar da yaptığımız çalışmaların ne kadar doğru olduğunu bizlere bir kez daha gösteriyor. Bizlere destek veren Kültür ve Turizm Bakanlığımız başta olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlara çok teşekkür ediyorum.”