Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, dededen toruna devam eden ve ata tohumlarıyla ekimi yapılan, Osmanlı Saray sofralarından bugüne kalite ve lezzetinden bir şey kaybetmeyen Konuralp Pirincinin Türkiye ve Dünyaya tanıtılarak şehre ve üreticilere katma değer sağlaması için adımlar atmaya devam ediyor.

Bu kapsamda, Düzce Ovası Sulama Birliği Başkanı Ebubekir Uzgur ile bir araya gelen Başkan Özlü, pirinç ekim alanlarının arttırılmasına yönelik görüş alışverişinde bulundu.

ÜRETİM BİR YILDA 384 TON ARTTI

Başkan Özlü, üretim kotasının arttırılmasına yönelik sürekli desteklemelerin yapıldığı Konuralp Pirinci’nin, TÜİK verilerine göre 2020 yılında 1.316 dönüm üzerinde yapıldığını ve 920 ton pirinç elde edildiğini aktardı. Özlü üretimde artış olduğunu belirterek 2021 yılında ise 1.520 dönüm de 1.136 tona ulaştığını söyledi.

“BU YIL, KONURALP PİRİNCİ İÇİN ATILIM YILI OLACAK”

Konuralp pirincin daha geniş alanlarda üretiminin yapılması adına çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Özlü, “İçinde bulunduğumuz yıl içerisinde hem daha geniş alanlarda üretim yapacağız hem de daha fazla ürün elde ederek markalaşma adına yol alacağız. Turizm ve tarihi güzelliklerin yanı sıra marka ürünlerimizle de Düzce’mizin tanıtımına önemli katkı sağlamış olacağız. Bu yıl, Konuralp Pirinci için atılım yılı olacak.” dedi.

HEDEF 1700 TON

Özlü, üreticinin desteklenmeye devam edileceğini belirterek, “Geçen yıl 1.136 ton olan üretimde bu yıl ki hedef, yapacağımız çalışmalar ve üreticiye yapılacak desteklemelerle birlikte 1.500 ila 1.700 ton arasında. Bu ivme ile Konuralp Pirinci’nin gerek Türkiye pazarında gerekse de dünya genelinde hak ettiği değere kavuşmasını hızlandırmış olacağız” diye konuştu. Konuralp pirincinin tanıtımı, ekim alanları ve üretiminin arttırılmasına yönelik girişimlerinden ötürü Başkan Özlü’ye teşekkürlerini ileten Birlik Başkanı Ebubekir Uzgur ise yapılan çalışmaların çevreyi de olumlu yönde etkileyeceğini dile getirdi.