Yeni Tip (Covid -19) koronavirüs salgını nedeniyle İçişleri Bakanlığı’nın aldığı risk altında ki 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı bulunanlara yönelik sokağa çıkma yasağına rağmen, Düzce’de yaşlı vatandaşlar sokağa çıkmaya devam ediyor.  

Bugün öğle namazını kılmak için Merkez Büyük Camii’ne gelen bir vatandaşı polis ekipleri zor ikna etti. Polis ekiplerinin salgın nedeniyle evine gitmesini istediği 82 yaşında İbrahim K., “Ben 82 yaşındayım. Bu yaşıma kadar Düzce’de böyle bir şey görmedim. Namaz kılmaya geldim. Namazda mı kılmayacağız” diyerek polis ile tartıştı.

82 yaşındaki İbrahim K.’yı ikna edebilmek için polis memuru, “Biz senin sağlığını düşünüyoruz. Namazınızı evinizde de kılabilirsiniz. Her şey sizin sağlığınız için. Aracınız yoksa ekip arabası ile evinize bırakırız.” diyerek dil döktü.

Ancak evine gitmemekte direten İbrahim K. “Ben bu yaşıma kadar böyle bir şey görmedim” diyerek tepkisini sürdürdü.

Hakkında tutulan tutanağı da imzalamak istemeyen İbrahim K.’ya polis ekipleri, bir daha sokağa çıkması durumundan kendisine 3 bin 150 TL para cezası kesileceğini söyleyince yaşlı vatanda  tutanağı imzalayarak caminin önünden ayrıldı.