Üniversite şehri olma yolunda ilerleyen Düzce'de öğrencilerin sıkıntılarına yeterince kulak verilmiyor. Yıllarca ulaşımda yaşanan problemler yüzünden her platformda bu soruna parmak basan öğrenciler, şimdi de aylardır çözüm getirilmeyen üniversite yolu aydınlatması konusunda seslerini duyurmaya çalışıyor. Her yıl katlanan öğrenci sayısı ve açılan yeni bölümlerle giderek büyüyüp gelişen üniversitenin aydınlatma gibi giderilmesi zor olmayan bir sıkıntı yaşaması ve bunun aylardır çözülmemesine tepki gösteren üniversiteliler, çareyi yine haber merkezimizde buldu.

Öncü Whatsapp İhbar Hattı (0 542 767 18 81)'na her hava karardığında yaşadıkları tedirginliği anlatan bir mesaj gönderen Düzce Üniversitesi öğrencileri, ayrıca yolda kaldırım olmaması yüzünden kaza riskiyle karşı karşıya olduklarını vurguladı.

Her gün yüzlerce üniversitelinin kullandığı bu işlek yola aydınlatma isteyen öğrenciler, "Üniversite hastanesinden Düzce istikametine dönerken iki yönlü yolun bulunduğu kavşağa kadar yol aydınlatması yok. O yolu, civardaki öğrenci yurdunda kalan öğrenciler ve hatta gece dersinden dönen öğrenciler yoğun bir şekilde kullanıyor. Yolda kaldırım da olmadığı için zifiri karanlıkta gidiyoruz. Can güvenliğimiz tehlike altında! Lütfen SEDAŞ yetkililerine sesimizi duyurmamıza yardımcı olun." ifadelerini kullandı.

Aylardır aynı çağrı yapılıyor

Öte yandan geçtiğimiz mart ayında Düzce Üniversitesi'nde öğrenim gören öğrenciler, Necla Pekolcay Yükseköğretim Kız Kredi Öğrenci Yurdu önünde yaptıkları pankartlı eylemde "Yurt çevresindeki tüm yollar aydınlatılsın!" çağrısı yapmıştı. 2016 yılında Bolu'da ışıksız bir sokakta öldürülen Dilay Gül'ü örnek vererek yapılan açıklamada, yurt ve üniversite bölgesinin kısa sürede aydınlatılması istenmişti.