Birincisi AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin’in girişimi ile gerçekleşen partili il başkanları toplantısı bu kez İYİ Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er’in ev sahipliğinde gerçekleşti. Düzce’nin gündemi ve fındık sorunlarının konuşulduğu toplantının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan parti il başkanları üçüncü seneyi devriyesi olan 15 Temmuz hain darbe girişimi hakkında konuştu.



“Türk milletine minnettarım”

Kendi milletinden insanların üzerlerine bomba yağdırırken liderlerinin arkasında durdukları için Türk milletine minnettar olduğunu söyleyen AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin şunları söyledi:

 “15 temmuz hain darbe girişimi bu milletin ne kadar asil bir şekilde kendi vatanına, milletine namusuna sahip çıktığına dair çok önemli bir gündür. Allah tekrar yaşatmasın. Bu aziz millete ülkenin dört bir yanında Türkiye düşmanları konuşlanmış vaziyetteyken kendi milletinden insanların üzerlerine bomba yağdırdıkları bir gecede liderinin arkasında durdukları için ne kadar şükranlarımızı sunsak azdır. O gece abdest alıp ev halkıyla helalleşip “Ben bu vatan için bir şey yapıyorum!” diyen herkese ve tüm dua eden herkesi saygıyla, minnetle anıyorum. Devletimiz için canını seve seve veren şehitlerimizi de rahmetle yad ediyorum. İnşallah 15 Temmuz günü valiliğimizin programlarında milletimizle buluşacağız. O günü hatırlayıp çocuklarımıza da hatırlatacağız.”
 


“Zaman geçtikçe daha net bir şekilde idrak ediyoruz”

Hain FETÖ darbe girişiminin o dönemde ortaya konan problemden çok daha büyük ve derinlemesine bir problem olduğunu söyleyen İYİ Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er, “Üzerinden zaman geçtikçe daha nitelikli bir şekilde idrak ediyoruz.” Dedi. İYİ Parti Düzce İl Başkanı şunları aktardı:

“15 Temmuz cumhuriyet tarihimizdeki en önemli kırılma noktalarından biridir. O dönemde yaşanan sıkıntılar çerçevesinde milletimiz devletine sahip çıkmıştır. Allah bir daha bu sıkıntıları yaşatmasın. O dönemde ortaya konan problemden çok daha büyük ve derinliğe sahip olan bir problem olduğunu üzerinden zaman geçtikçe daha net bir şekilde idrak ediyoruz. Özellikle ordudaki FETÖ tasfiyeleri sürüyor. Bunun tekrarının yaşanmaması açısından devletimizin ilgili birimlerinin daha hassas ve daha duyarlı olacağına inanıyorum. O gece bedenlerini bu memleket için siper eden şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralı ve gazilerimize acil şifalar diliyorum.”
 

 
“Çanakkale ruhunu taşıyoruz”

Türk milletinin Çanakkale ruhunu taşıdığını söyleyerek bir daha böyle bir gece yaşanamamasını temenni eden MHP Düzce İl Başkanı İlhami Caboğlu, şöyle konuştu:
Rabbim inşallah bir daha böyle bir geceyi yaşatmasın. Ülkemiz çok zor bir imtihandan geçti. Halkımız şer odaklarının ülkemiz üzerinde yapmak istediklerinin önüne geçti. Biz gerçekten Türk milleti olarak Çanakkale ruhunu taşıyan bir milletiz. 15 Temmuz gibi bir gece bir daha inşallah yaşamayız.

Haber: M. KADAŞ
Görüntü: İ.İ.AYDOĞDU