Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü liderliğinde şehrin kalbinde en önemli yaşam alanlarından biri olan Cedidiye Meydanı’ndaki "derme çatma" yapılar yerine modern, daha kullanışlı ve Cedidiye Camii'nin silüetine uygun iş yerleri ve yeraltı otoparkının yapılacağı proje için düğmeye basılmıştı.

Aradan geçen sürede işyeri sahipleriyle tek tek görüşülerek pazarlıklar tamamlandı. Camiinin restorasyonu için de Vakıflar Genel Müdürlüğü ile masaya oturuldu. Bu süreçlerin tamamlanmasının ardından Cedidiye Meydan Projesi’nin yapımı için ilk adım atıldı.

ZEMİN ETÜDÜNE BAŞLANDI

Kentin en önemli caddesi olan İstanbul Caddesi’nde uygulanan Kent Estetiği Projesi’yle bir bütün oluşturacak olan proje için İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ekiplerince meydanda zemin etüdü yapılıyor. Modern mimari ile cami siluetine uygun yapıların inşa edileceği alanın zemin etüdünün tamamlanmasının ardından sismik kontrollerin de yapılacağı öğrenildi. Bu aşamadan sonraysa büyük proje için ilk kazma vurulacak.

‘DERME ÇATMA YAPILAR GİDECEK’

Çalışmalar hakkında bilgi veren Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, “ Düzce’mizi daha güzel ve modern hale getirmek için projelerimize başlıyor ve tamamlıyoruz. Derme çatma yapılardan oluşan Cedidiye Meydanı’ndaki yapıların yerine de modern ama cami mimarisine uygun yapılar yapacağız. Böylelikle Millet Bahçesi ve Kent Estetiği Projesini Cedidiye Meydan Projesi ile bütünleştireceğiz. Arkadaşlarımız meydan projesine başlamak amacıyla zemin etüdü çalışmasını başlattı. Zemin etüdünün analiz edilmesinin ardından projeye başlayacağız” ifadelerinde bulundu.

Projenin tamamlanmasının ardından Düzce, tarihi dokuya uygun bir meydan kazanmış olacak. Derme çatma işyerleri de camiinin mimarisine uygun olarak yeniden inşa edilecek. Proje aynı zamanda meydanın altına yapılacak olan 154 araçlık yer altı otoparkıyla da Düzce’nin otopark sorununa çözüm olacak.