Bir tarafta 16 yıldır DESOB başkanlığı koltuğunda oturan Mustafa Kayıkcı, diğer tarafta ise Düzce esnaflarının yeni bir yüz olarak görmek istediği Murat Geçici. Aylardır sonucu merakla beklenen DESOB seçimleri, Düzce Belediyesi Prof. Dr. Erol Güngör Kültür Merkezi’nde yoğun katılımla gerçekleştirildi. Kongreye, Türkiye Fırıncılar Konfederasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, AK Parti İl Başkanı Mustafa Keskin, CHP İl Başkanı Semih Cemşit, MHP İl Başkanı İlhami Caboğlu, İYİ Parti İl Başkanı Yunus Özay Er, TSO Başkanı Tuncay Şahin, Düzce Kent Konseyi Başkanı Arb. Av. Ali Dilber, SGK İl Müdürü Necmi Köroğlu, İŞKUR İl Müdürü Ferhat Acar, Kaynaşlı Belediye Başkanı Birol Şahin, Yığılca Belediye Başkanı Rasim Çam, oda başkanları ve delegeler katıldı.

Kongrenin yapıldığı Düzce Belediyesi Prof. Dr. Erol Güngör Kültür Merkezi’nde Düzce İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polis ekipleri yoğun güvenlik önlemleri alırken, kongreye gelenler salona üstleri alınarak alındı.

Divan başkanlığı seçimleri ile başlayan kongrede, divan başkanlığına Türkiye Fırıncılar Konfederasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı seçildi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam eden kongrede, faaliyet raporları, denetim raporları ve mali raporlar okundu.

Kongrenin dilek ve temenniler kısmında söz alan DESOB Başkan Adayı Murat Geçici, 16 yıldır Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlık görevini yürüten Mustafa Kayıkcı’ya teşekkür etti. Gelinen süreçte oda başkanlarının birbirlerini ve DESOB Yönetim Kurulu’nu tanımadığını ifade eden Geçici, “Başkan adayı olduğum için, bazı programlar düzenleyerek oda başkanlarımızı ziyaret ettim. Maalesef, bugün oda başkanlarımız birbirlerini ve DESOB Yönetimini tanımıyor. Bu Düzce esnafları adına üzücü bir durum.” diye konuştu.

Bunun üzerine söz alan Mustafa Kayıkcı, listesinde bulunan isimleri tanıttı.

Ardından oy verme işlemine geçildi. Seçim sonucunda birliğin başkanı, yeniden 16 yıldır koltukta oturan Mustafa Kayıkcı oldu. Seçimlerde Mustafa Kayıkcı 114, Murat Geçici ise 83 oy aldı.