Zirveyi gören vaka sayıları nedeniyle Türkiye’nin en riskli illerinden biri haline gelen Düzce’de son 3 haftadır devam eden vaka sayılarındaki azalma ise salgının kontrol altına alınacağına dair umutları yeniden canlandırdı. 300’ü geçen vaka sayıları 210’lu sayılara kadar geriledi.

Vakadaki bu düşüşe rağmen salgının can almaya devam ettiği kentte son COVİD-19 son 4 günde 6 kişiyi daha hayattan kopardı. Düzce’de salgın nedeniyle ölenlerin sayısı 261’e yükseldi. 7  Kasım günü 217 kişiye daha koronavirüs teşhisi konulurken toplam vaka sayısı 63 bin 689’a çıktı.

An itibariyle hastanelerde ve evlerinde tedavisine devam edilen aktif vakaların sayısı 2 bin 213 oldu. 25 kişi yoğun bakımda yaşam savaşı verirken bunlardan 12’si ise entübe edildi.

1 Temmuz’da başlayan tam normalleşmede yaklaşık 1.5 senelik tedbir döneminde elde ettiği kazanımları tedbirsizlik, denetimsizlik ve aşısızlığa kurban veren Düzce’de bu durumun faturasıysa ağır oldu. 1Temmuz’dan bu yana Düzce’de 77 can salgın nedeniyle hayattan koptu. 24 bine yakın kişi ise COVİD-19 nedeniyle tedavi görmek zorunda kaldı.

Vaka sayılarının yaşanan düşüşe rağmen halen çok yüksek seviyelerde olduğunun altını çizen uzmanlar düşüş üş hızlanması için Düzceliler’i maske, mesafe ve temizlik kurallarına tam uyum çağrısı yaparken aşı olmaktan kaçındığı için toplum bağışıklığı sürecini zora sokan vatandaşları da bir an önce aşı olmaları için sağlık kuruluşlarına davet etti.

HABER: Mehmet GÜNESEN