Düzce’de yaklaşık 10 gün süreyle etkili olduktan sonra terk eden yoğun kar yağışları geri dönüyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü son hava raporunda Düzce’yi turuncu kodla fırtına ve sarı kodla yoğun kar yağışı için uyardı.

Bu akşam saatlerinden itibaren Düzce ve bölgesinin kuvvetli fırtınanın etkisi altına girmesi beklenirken rüzgâr saatte 40-70 kilometre hızla esecek. Kuvvetli rüzgâr ve fırtınanın Çarşamba sabah saatlerine kadar etkili olacak.

Salı günü akşam saatlerinden itibaren Düzce, Bolu, Karabük, Kastamonu ve Çankırı ve Sinop'un iç kesimlerinde kuvvetli kar, kıyı kesimlerindeyse kuvvetli yağmur ve yer yer karla karışık yağmur bekleniyor.

Kar yağışının 20 santimetre ve üzeri kalınlıkta beyaz örtü bırakacağı tahmin edilirken 150 metre üzeri rakımlı yerlerde yoğun kar yağışı sebebi ile buzlanma, don olayı, kuvvetli rüzgârla birlikte tipi, yüksek kesimlerde çığ tehlikesi, şehirlerarası otoban, karayolları ve geçitlerde ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklar yaşanabileceği tahmin ediliyor. Yoğun kar yağışının Perşembe sabah saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor.