Yabancı karşıtı uygulamaları ve söylemleriyle gündeme gelen CHP’li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu Belediye Meclisi Kasım Ayı 2. Oturumu’nda yapılan bütçe görüşmeleri sırasında meclis üyelerinin sorduğu sorulara cevap veremeyip çareyi yine Düzce Belediyesi’ne saldırmıştı.

Kendi bütçesiyle ilgili sorulara yanıt vermek yerine Düzce Belediyesi’nin bütçesi hakkında yorumlar yapan Özcan, Hizmet-İş Sendikası’nı da yandaş sendika olarak nitelemiş ve sıfır zamma imza atıldığını savunarak Bolu’da daha az çalışan olmasına rağmen Düzce’den daha fazla personel gideri olduğunu iddia etmişti.

Özcan, “Bizde Düzce Belediyesi’ne göre 400’e yakın az çalışan var. Ama biz daha fazla personel gideri ödüyoruz. Bu ne demek biliyor musunuz? Çünkü bizde ücretler yüksek. Çünkü Düzce Belediyesi o yandaş sendikaya sıfır zamma imza attırdı demek. Düzce Belediyesi alın terinin hakkını vermiyor demek.” diye konuşmuştu.

‘Açıklamalar gerçeklikten uzak ve mesnetsiz’

CHP’li Özcan’ın iddialarının ardından Hizmet-İş Sendikası Düzce Belediyesi Baş temsilcisi Ali Kemal Esen yazılı bir açıklamayla iddialara tepki gösterdi. Esen, “Bolu Belediyesi Başkanı Sayın Tanju Özcan’ın Düzce Belediyesi, sendikamız ve Başkanımız Sayın Dr. Faruk Özlü hakkında yaptığı her türlü gerçeklikten uzak, mesnetsiz açıklamaları çalışma arkadaşlarımızı ve tüm hemşerilerimizi ziyadesi ile üzmüştür. Sayın Özcan, bizim kardeşliğimizi, birliğimizi, gönül belediyeciliğimizi anlayabilmeniz, idrak edebilmeniz mümkün değildir.” sözleriyle Özcan’a seslendi.

‘Yüzde 38 zam bölgenin en iyisi’

Özcan’ın sıfır zam iddiasının gerçeği yansıtmadığını ve işçiler yüzde 38 oranla bölgenin en iyi zammının yapıldığını belirten Esen, “Belediyemiz ve sendikamız arasında yapılan sözleşme için sıfır zam demişsiniz. İmzaladığımız toplu iş sözleşmesi yüzde 38 zam ile bölgemizin en iyi, ülkemizde ise kazanılan haklar noktasında ilk üç sözleşme arasındadır. Toplu iş sözleşmemizin örneğini dahi görmek istemeyeceğinizden eminiz.” ifadelerini kullandı. 

‘Kirli siyasetine emek camiasını karıştırmayın’

Esen, Özcan’ın diğer iddialarına da, “Açıklamalarınızda yandaş demişsiniz; toplu iş sözleşmelerinin önünü tıkayan emekçileri dört buçuk yıl zam almasını engelleyen sizin tarafınızdır. Açıklamalarınızda alın teri demişsiniz; sayın başkanımız Dr. Faruk Özlü Liderliğinde,  emekçinin teri kurumadan hakkını ve maaşını gününde, saatinde aldığını bilmenizi isteriz. Sayın Özcan; bu tip söylemler ile amacınızı aştığınızın farkına varmanızı diliyoruz, kirli siyasetinize emek camiasını karıştırmadan bizi takip etmeye devam edin. Güç yürekten gelir…” sözleriyle yanıt verdi.

HABER: Mehmet GÜNESEN