Düzce’nin Cumayeri ve Akçakoca ilçelerinde yaşanan sel ve heyelan afetleri dolayısıyla Düzce’ye ziyaretler devam ediyor. Bu kez CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse incelemelerde bulunmak için şehre geldi. İlk olarak partililerle bir araya gelen Köse, yaptığı istişarelerin ardından basın toplantısı düzenledi.

CHP İl binasındaki basın toplantısına Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, CHP Düzce İl Başkanı İlhan Duru, Düzce, Bolu, Bursa, Sakarya, Kocaeli illerinin kadın kolları üyeleri katılım sağladı.  



“Bu üzüntü verici bir durumdur”

Yaşanan sel afetinin üzüntü verici olduğunu belirten Fatma Köse konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Düzce’de yaşanan mağduriyeti üzülerek izliyoruz. Türkiye artık bu tür afet, yağışlar ve çevre katliamları ile anılır oldu. Bu üzüntü verici bir durumdur. Henüz olay yerinde incelemelerde bulunmadık ama edindiğimiz bilgilere göre dere yataklarına beton dökülmesi sonucu dere yataklarının daraltılması sonucu bu afetin yaşanmış olduğu bilgisine ulaştık.”

“Mevcut iktidar çevre felaketlerine göz yumuyor”

Türkiye’nin çeşitli yerlerinde yapılan çevre katliamlarının bu tür afetlere yol açtığını ifade eden Köse, konuşmasına şöyle devam etti:

“Mevcut iktidar böyle durumların önünü açmakla meşgul. Kaza Dağları’nda altın arama çalışmalarının yapılması, Salda Gölü’nde millet bahçesi yapılması, Atatürk Orman Çiftliği’ndeki ağaçların kesilmesi ve son olarak Düzce’de yaşanan sel olayı… Bunlar çevre katliamı yaşadığımız ülkemizdeki sorunlardan bazıları. Buradan yola çıkarsak mevcut iktidar çevre felaketlerine göz yumuyor.”



“Betonlaşma ve ağaç katliamından uzak durun”

Düzce’nin çevre illerinin kadın kolları ile beraber hem destek vermek hem de inceleme yapmak üzere Düzce’ye geldiklerini söyleyen CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse konuşmasında şunları söyledi:

“Biz burada geniş bir heyet olarak bulunmaktayız. Sel afetinin yaşandığı köylerimizde incelemelerde bulunmak üzere çevre illerden gelen kadın kolları üyelerimizle birlikte Düzce’ye gelmiş bulunmaktayız. Betonlaşmanın önü tamamen açıldı. Bizler Cumhuriyet Halk Partililer olarak bu tür yapılaşmalara yol açmamamız ve izin vermememiz gerekiyor. Buradan sesleniyorum, betonlaşma ve ağaç katliamından uzak durun.”

“Afetlerde en çok etkilenenler genellikle kadınlar ve çocuklarımız oluyor”

Düzenlenen basın toplantısının ardından köy ziyaretlerinde bulunacak olan CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, “Bu tür afetlerde en çok etkilenenler genellikle kadınlar ve çocuklarımız oluyor. Akçakoca’da bulunan Esmahanım ve Uğurlu Köylerini ziyaretimizde onların dertlerini, sıkıntılarını dinleyip destek olacağız.” dedi.

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Köse, basın toplantısının ardından çevre illerden gelen kadın kolları üyeleri ile Esmahanım ve Uğurlu köylerine ziyarette bulundu.

Haber: H. DURNA
Görüntü: T. AKARSU