Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Öncü Medya Grubu’na sürpriz bir nezaket ziyareti gerçekleştirdi. Başkan Özlü’yü Öncü Medya Haber Genel yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal ağırladı. Ziyarette Düzce gündemi değerlendirildi. Başkan Özlü, Düzce’nin en büyük basın kuruluşu Öncü Medya çalışanlarına kamuoyunu bilgilendirmek adına yapmış olduğu özverili çalışmalardan dolayı teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi. Ziyaret hatıra fotoğrafı çekimiyle son buldu.

BAŞKAN ÖZLÜ, ÖNCÜ’YE KONUŞTU

Ziyaretin ardından Başkan Özlü, Manşet Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Canan Üstüner’e özel bir röportaj verdi. Özlü, son dönemde sığınmacılarla ilgili yapmış olduğu açıklamalar ve insan haklarına aykırı kararlarıyla ülke gündeminden düşmeyen CHP’li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın son belediye meclis toplantısında Düzce Belediyesi’ni hedef aslan sözleriyle ilgili de ilk kez konuştu.

‘POLEMİĞE GİRMEM, MALİ TABLOLARDA HER ŞEY ORTADA’

Bir polemiğin içinde olmak istemediğini belirten Özlü, “Ben polemiğe girmek istemem. Ama bizim Düzce Belediyesi’nin gelir-gider tablosuna baktığınızda gelirlerimizin giderlerimizden fazla olduğunu ve bunu nasıl gerçekleştirdiğimizi ifade ediyoruz. Bakınız 2021 yılının ilk 6 ayında da Düzce Belediyesi’nin gelirleri giderlerinden fazladır.” dedi.

HER TÜRLÜ ÖDEME ZAMANINDA YAPILIYOR

Özcan’ın Düzce Belediyesi’nin çalışan maaşlarını dahi ödeyemediği iddiasının da gerçek dışı olduğunu kesin bir şekilde belirten özlü, “Düzce Belediyesi her ay düzenli bir şekilde çalışanlarının maaşını ayın 15’inde öder. Çalışanlarının ikramiyesi, mesaisi ve sosyal dengesini zamanında öder. İkincisi de daha önce alınmış olan kredi borçlarımızı da bankalara zamanında ödüyoruz. Esnafımıza vadesi geçmiş veya gecikmiş bir borcumuz yok. Onları da ödüyoruz. Kalan kısımlarla da yatırım yapıyoruz ve sosyal hizmetler anlamında fakire fukaraya yardım ediyoruz.” sözleriyle Düzce Belediyesi’ndeki maddi disiplini anlattı.

‘SÖYLENENLER YALAN, İNANMAYIN’

Düzce Belediyesi’nin maddi açıdan hiçbir sorunu olmadığının altını çizen Başkan Özlü, “Şu anda Düzce Belediyesi’nin mali açıdan hiçbir darlığı ve sıkıntısı yoktur. Borçlarımız var. Alacaklarımız da var. Önemli olan çarkların ödenmesidir. Şu anda biz dengeli bir şekilde gidiyoruz. Söylenenler yalan. İnanmayın.” diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

Yabancı düşmanlığı, meclis üyelerine hakaretler savurması ve hizmet yapacağı yerde basının karşısında bir şovmene dönüşmesiyle tepkilerin odağındaki Bolu Belediyesi’nin CHP’li Başkanı Tanju Özcan, 6 Ağustos’taki Bolu Belediye Meclisi’nde gündem değiştirmek için yalanlarla Düzce Belediyesi’ne saldırmaya kalkmıştı. Özcan, “Yanı başınızdaki Düzce Belediyesi’nin haline bakın! Peşin satan esnaf, veresiye satan esnaf resmi var ya; bizim durumumuz var ya, o peşin satan esnaf gibi Düzce’nin yanında. Paramız var, borcumuz yok, haczimiz yok! Esnafımıza borcumuzu ödüyoruz, adam bankadan kredi çekemiyor. Hani ne oldu? Hani iktidar olunca çift kanatlı oluyorduk?” diye konuşmuştu.

Düzce Belediyesi’nde Başkan Özlü döneminde sağlanan mali disiplinle 2020 bütçe fazlası verdiğini Bolu’da ise yetmeyen bütçe nedeniyle Özcan’ın ek bütçe talebini hatırlatan üyeleri Özcan, yalancılıkla suçlamıştı. Öte yandan iki belediyenin de mali tablosu tüm gerçekleri ön plana koymuş mesnetsiz ve temelsiz iddiaları çürütülen Özcan, bu kez de Düzceliler’i işaret ederek, “Gidin Düzceliler’e sorun!” diye meclis üyelerine bağırmıştı. Kontrolden çıkan Özcan daha sonra Düzce Belediyesi’nde maaşların bile ödenemediği yalanını diline dolamıştı.

HABER: Mehmet GÜNESEN