Türkiye’nin neredeyse tüm hastanelerinde hastaların doktor kapısı yanında bekleme kültürü olduğu göz önüne alındığında henüz yeni bir hastane olmasına karşılık Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’nin poliklinik koridorlarının dar yapılması yıllardır eleştirile geliyor. Uzun ince poliklinik koridorlarında doktor sırası bekleyen hastaların oluşturduğu yoğunluğa Düzceliler’in tepkisi dinmek bilmiyor.

Sıra bulmak zor, bulan da mahşer meydanında bekliyor

Vatandaşlar 182 ve MHRS üzerinden bir yandan hastanede randevu sırası bulmakta zorlanırken hastaneye geldiklerinde ise mahşeri kalabalıkla karşılaşıyor. COVİD-19 salgınının dahi yoğunluğu azaltamadığı hastanede her polikliniğin girişinde geniş bekleme salonları ve hasta sırasını gösteren ekranlar olmasına karşılık hastaların doktorların kapısının önünde beklemesi koridorlarda yığılmaya yol açıyor.

Ne girilebiliyor, ne çıkılabiliyor…

Poliklinik kapılarında oluşan yoğunluk nedeniyle rahat bir şekilde ne içeri hastalar girebiliyor, ne içerideki hasta dışarıya çıkabiliyor. Bu durum hem işini yapmaya çalışan sağlık çalışanlarını olumsuz etkilerken hem de Düzce’de son dönemde zirveyi test eden pandemi döneminde hastalık bulaşma riskini arttırıyor.

Ortopedi Polikliniği önünde millet sakat kalır

Son olarak hastanenin Ortopedi Polikliniği’ne giden Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Alim Ozan, karşılaştığı manzarayı sosyal medya hesabından paylaşarak duruma tepki gösterdi. İnsanların ortopedi doktoru için sıra beklerken sakatlanacak derecede zorlandığını savunan Ozan, “210 cm koridor genişliği. Metrekareye 4 hasta düşüyor. Mimar efendi seni tebrik ediyorum. Burası ortopedi kliniği. Millet birbirinin ayağına basarken zaten sakat kalıyor.” ifadelerini kullandı.

’Geçici de olsa düzenleme yapılmalı’

Öncü’ye konuşan Alim Ozan, polikliniklerin hastanenin daha geniş alanlara taşınması gerektiğini belirterek, “Ortopediye gelen vatandaşlar kolundan bacağından şikayeti olan insanlar. Ancak poliklinikler önü mahşer yeri gibi. Oturacak yer yok. En azından pandemi döneminde geçici bir düzenleme yapılmalı.” dedi.

Doktor ve hemşirelerin bu ortamda özverili bir şekilde çalışmaya devam ettiğini ancak kayıt alan tıbbi sekreterlerin vatandaşlara davranışlarının sorunlu olduğunu belirten Ozan, “Milleti azarlayarak iş yapanlar var. Vatandaşa hitaplara dikkat edilmeli. Hizmet içi eğitimlerle bu durumun önüne geçilmeli.” diye konuştu.