Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dünya çocuklarına armağan ettiği, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 102. Yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Düzce’de de büyük sevinç ile kutlandı.

Düzceli çocuklar, Koronavirüs salgınında getirilen kısıtlamalar nedeniyle 2 yıldır törenlerle kutlanamayan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının coşkusunu yaşadı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenleri bugün Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç’ın Anıtpark meydanın Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başladı. Anıtpark Meydanındaki tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından sona erdi.

Bahçeşehir Bölgesi’nde bulunan Kapalı Spor Salonunda düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Törenlerine minik öğrencilerin hazırladığı halk oyunları damga vurdu. Törene, Düzce Valisi Cevdet Atay, Düzce Cumhuriyet Başsavcısı Sedat Çelik, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Akkaplan, İl Jandarma Komutanı Albay Naci Akkaş, Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç, AK Parti İl Başkanı Mustafa Keskin, CHP İl Başkanı Semih Cemşit, İl Genel Meclisi Başkanı Çiğdem Günal, daire amirleri ve öğrenciler ile velileri katıldı. Düzce Valisi Cevdet Atay, törene katılan çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramlarını kutladı.

 Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende, İl Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç günün anlam ve önemini anlatan bir konuşma yaptı.

Konuşmasında Milli Egemenliğin öneminde vurgu yapan Kırbaç, “102 yıl önce bugün devlet yönetiminde millet iradesinin hakimiyeti ilan edilmiştir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı hepimize kutlu olsun. Milli devlet ve tam bağımsızlık ilkeleri ile birlikte devlet anlayışının temellerini oluşturan ana ilkelerden birisi de, Milli Egemenliktir. Milli Egemenlik devlet içinde en üstün buyurma kudreti olarak tanımlanan egemenliğin, millete ait olduğunu, milletin hür iradesini, bağımsızlığını ve özgürlüğünün ifade eder. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılmış olduğu günün, çocuklara armağan edilmesi ise, onlara duyulan sarsılmaz güvenin, sevginin ve inancın bir sonucudur. Bugün çocuklarımız bu değerli armağanı dünyanın dört bir yanındaki kardeşleri ile paylaşıp, çoğaltıyorlar” diye konuştu.

Törenlerde ilkokul öğrencilerinin hazırladığı halk oyunları ve taekwondo gösterileri, izleyenler tarafından büyük beğeni topladı. Gösterilerin ardından, düzenlenen tören sona erdi.