21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü, Down Sendromlu bireylerin sosyal hayatta daha çok yer almaları ve yaşadıkları sorunların çözümüne yönelik farkındalık edinme günüdür. Düzce Belediye’si de bu farkındalık gününde yemek atölyelerinin kapılarını özel çocuklar için açtı.

Düzce Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (BELMEK), yemek atölyesinin kapılarını özel çocuklar için açtı. Cupcake yapan çocuklar, keyifli anlar yaşadı.

Yemek atölyesinde cupcake yapma etkinliği düzenlenerek, özel çocuklara kek yapmanın incelikleri öğretildi. Etkinliğe Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Hüdaver Gösterişli de katılarak, yapılan kekleri tattı.

Gösterişli, beraberinde Sosyal Yardım İşleri Müdürü Ayşe Kılıç ile,  Yeşil Düzce Özel Eğitim Uygulama Okulundaki down sendromlu çocukları da ziyaret etti. Sosyal Yardım İşler Müdürlüğü tarafından hazırlanan hediyeleri takdim eden Başkan Yardımcısı Gösterişli, “özel çocukların” hazırladığı aperatif yemeklerden de tatmayı ihmal etmedi. Öğrencilerle tek tek ilgilenen ve fotoğraf çektiren Gösterişli ve müdürlük çalışanları, çocuklara pamuk şeker ikram etti.