Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı bugün başlayan Düzce Fuarı’nın açılışında konuştu. Yaptığı konuşamada Düzce’yi ve Düzce’de yapılacak olan çalışmaların daha fazla insana duyurulması gerektiğini vurgulayan Dağlı, Düzcelilere iki müjde birden verdi.

Dağlı, şöyle konuştu;

“Burası belediyemizin güzel bir yeri. Ancak bölgesel fuara biz talibiz. Başkanımızın da ifade ettiği gibi. Bölgesel fuarın yeri de tabi ki burası olmayacak. Biz bununla ilgili çalışmalara başladık. Yer devletten yapımı da odalar birliği başkanlığından daha çok olmak üzere düzce olarak bunu yaparız Allah’ın izniyle. Düzce’nin buna gücü, kuvveti, imkanı var. Bu damı düzce de yapılıyor bu da mı Düzce’de imal ediliyor dediğim tespit ettiğim ve yeni öğrendiğim  pek çok mamülün burada üretildiğini görüyorum. Burada halkımız tebrik ve teşekkür etmekten başka diyecek bir şey bulamıyorum. Ancak biz kendimizi pek fazla gösteremiyoruz. Üretimimizle gösteremiyoruz, sanayimizde gösteremiyoruz, turizmimizle gösteremiyoruz, tarımımızla zaten gösteremiyoruz. Fındık da beşinci üreticiyiz. Yine bal kabağında üçüncü üreticiyiz. Ancak bunlarda sadece fındık olmamalı.”



"Avantajlardan burada ki üreticilerimiz tamamen yararlanacaklar"

Vali Dr. Zülkif Dağlı, konuşmasına şöyle devam etti:

“ Bununla ilgili yine bir çalışmamız var. İnşallah ilimizde uygun bir yerde, yer çalışmasını da yaptık. Bir tarım ihtisas organize sanayi bölgesini ilimizde inşallah oluşturacağız. Tarım ihtisas organize sanayi sitesi bununda avantajları var. Ama avantajlardan burada ki üreticilerimiz tamamen yararlanacaklar. Üst seviyede her türlü bilgisayar donanımına haiz, jeotermal kaynağında kullanıldığı ve topraksız tarıma dayalı bir bölge için inşallah çalışmamamızı başlattık. Bunula ilgili de Şule Hanım burada. Geçen haftadan itibaren 2 haftadır çalışmaya başladık. Tabi biz burada işin uzmanlarıyla çalışmamız gerekiyor. Ve bu konuda uzmanlarla çalışmaya başladık, destekler alıyoruz.  İnşallah bunu da olgunlaştıracağız.”   

 

Haber: H. DURNA