Bir süredir mali sorunlarla boğuştuğu konuşulan Celal Kasapoğlu, sosyal medya hesaplarından yayımladığı bir açıklamayla iki yıldır sürdürdüğü Düzce Belediye Başkan Yardımcılığı görevinden istifa ettiğini duyurdu. Belediye meclis üyesi olarak çalışmaya devam edeceğini açıklayan Kasapoğlu, istifasının gerekçesinin ‘şahsi işlerinde yaşadığı sorunlar’ olduğunu belirtti.

İstifa açıklamasının satır aralarındaki üzgün ve kırgın ifadeler dikkat çekerken Kasapoğlu’nun mesajında “Karşıma çıkan bir zorluğun üzücü ve kırıcı söylemlere dönüşmesi bu sürecin izi olarak bende kalacak” ifadelerine yer verdi.

İstifa mesajında dikkat çeken bir diğer husus da Kasapoğlu’nun Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’ye ve diğer çalışma arkadaşlarına teşekkür etmemesi oldu.

CELAL KASAPOĞLU’NUN İSTİFA AÇIKLAMASI

“Kendi islerimde yasadığım sorunlar sebebiyle Düzce Belediyesi’nde iki yıldır sürdürmekte olduğum başkan yardımcılığı görevimi bırakmış bulunmaktayım. Bundan sonraki süreçte meclis üyesi olarak çalışmaya devam edeceğim.

Hayatimin her döneminde ve her kulvarında üstlendiğim her isi elimden geldiğince iyi şekilde yapmaya çalıştım. Bana maddi ve manevi olarak zarar dahi verse insanları üzmemek, kırmamak, mağdur etmemek üzerine hareket ettim. İstemeden hata da yapsam asla bu niyetimin dışına çıkmadım, hatamı telafi etmek için yine uğraştım. Bundan sonra da yine ayni şekilde devam edeceğim. Bireysel olarak yasadığım sorunları aşmadan topluma faydalı olabilmek mümkün olmadığı için tüm gayretimi bu dönemde islerime vererek ilerleyeceğim. Şahsi işlerinde sorun yasayan birinin her ne kadar iyi niyetli de olsa bu makamda bulunmasını da doğru bulmuyorum.

İslerimizi daha sağlıklı şekilde ilerletebilmek için mali faaliyetlerimizi geçici olarak durdurduğumuz andan itibaren çok üzücü ve kırıcı şeyler yasadım. Bireysel olarak diyalog kurduğum kendimi ifade ettiğim kimsenin benimle ilgili olumsuz kanaate sahip olmayacağını düşünüyorum çünkü gerçekten zorluk da yasasam tüm imkânlarımı seferber edip çare üretmeye gayret gösteriyorum. Bu süreçte hep bunu yapmaya caliptim. Geçici olarak yasadığım bu dönemi aşacak gücüm ve azmim var. İnşallah belirlediğimiz şekilde ilerleyip tüm sorunlarımızın da üstesinden geleceğiz.

Ancak karşıma çıkan bir zorluğun üzücü ve kırıcı söylemlere dönüşmesi bu sürecin izi olarak bende kalacak.

İnşallah kısa bir zaman sonra yine amaç edindiğim şekilde topluma faydalı bir insan olarak hayatıma devam edeceğim.

Hayatımın her kulvarında yanımda duran destek olan herkese çok teşekkür ederim.”