Türkiye'nin birçok kurumuna sızdıktan sonra gerçek emellerini 15 Temmuz'da açığa çıkaran ve aralarında Düzceli 3. Sınıf Emniyet Müdürü Ufuk Baysan'ın da bulunduğu 251 kişiyi şehit eden FETÖ'nün kanlı darbe girişimi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine Türkiye'nin dört bir tarafında demokrasiye sahip çıkmak adına meydanları dolduran vatandaşların desteğiyle bertaraf edildi. Öncü Haber ekibi, 15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ Terör Örgütü tarafından gerçekleştirilen hain darbe girişiminin 4. yılı dolayısıyla Düzce halkına mikrofon uzattı ve düşüncelerini sordu. Görüşlerini aktaran vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü ve hain darbe girişimine katılanlara ve destek verenlere lanet okudu.

“Devletimizden ve milletimizden Allah razı olsun”

Hain darbe girişiminin halk tarafından püskürtüldüğünü hatırlatan Osman Yiğit isimli vatandaş, “Ne diyelim hainlere? Başka bir söz var mı? Millet olarak, halk tarafından elimizden ne geldiyse yaptık ve bu hain darbe girişimini püskürttük. Devletimizden ve Milletimizden Allah razı olsun.” dedi.

“Bu darbe girişimini hiçbir zaman unutmayacağız”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın emri ile sokaklara döküldüklerini dile getiren İsmet Sert, “Bu darbeyi hiçbir zaman unutamayacağız. Her zaman kalbimizde taşıyacağız. Milletimizden Allah razı olsun. Millet ayağa kalktı. Hepimiz tek bir vücut olduk. Cumhurbaşkanımızın emriyle hepimiz sokaklara döküldük. Bu darbeyi ebediyen unutamayız.” diye konuştu.

“Sivil yönetim halk için her zaman iyidir”

Kendisinin yurt dışında yaşadığını dile getiren Ferruh Özdemir ise, “Ben yurtdışında yaşıyordum. Yeni geldim. Bu darbe girişimleri her zaman için kötü şeylerdir. Sivil yönetim halk için her zaman iyidir. Bu ülke ne çektiyse zaten darbelerden çekti. Halk darbelere her zaman gerekli tepkisini gösterdi. Bu tepki de doğru ve normal bir tepkidir. Bu askeri darbe işlerine artık karşı çıkmak lazım.” şeklinde konuştu.

“Allah bir daha ülkemize böyle acılar yaşatmasın”

4 yıl önceki hain kalkışmayı esefle kınadığını kaydeden Mustafa Geçer de “Allah bir daha ülkemize böyle şeyler yaşatmasın. Bu hain darbe girişimini esefle kınıyoruz. Kesinlikle olmaması gereken bir hamleydi. İnşallah bir daha ülkemizin başına böyle işler gelmez” ifadelerini kullandı.

“Hepimiz direndik”

15 Temmuz 2016 gecesi yaşanan darbe girişimine halkın direndiğine dikkat çeken Faruk Köksal, “Çok büyük bir kalkışma oldu. Halkımız ve milletimiz ayaklanmaya karşı direndi, hepimiz direndik. İnşallah tekrar böyle bir şey yaşamayız.” ifadelerine yer verdi.

“Allah darbe yapanların belasını versin”

Recep Yalçın isimli vatandaş, “Allah darbeyi yapanların belasını versin. Başka da bir şey demiyorum.” dedi.

“Allah ülkemize ve devletimize her zaman yardım etsin”

Yunus Kurnaz isimli vatandaş ise “Bütün hepsi cezasını çeksin ve hepsinin Allah belasını versin. Ülkemize, devletimize Cenab-ı Allah yardım etsin.” şeklinde konuştu.