23 Kasım sabah saatlerinde meydana gelen 5.9 şiddetinde ki depremde ilçelerde ki merkezde ki camilerde ve binalarda ağır hasar meydana gelmişti. Birçok yapıda hasar tespit çalışmaları sürerken, Şıralık Cami’sinde de ağır hasar meydana geldi. Daha önce ki Düzce depremlerinde de orta hasar kaydı bulunan Şırak Camii’nde güçlendirme çalışması yapılmıştı.

Acil yıkım kararı alınan camide taşıyıcı kolonlarda hasar ve duvarlarında çatlaklar oluştu. Ayrıca caminin mihrabı ise yıkılarak devrildi. Bunun üzerine yıkım kararı olan cami, yenisi yapılana kadar ibadete kapatıldı. Şıralık mahallesi sakinleri ise cami tekrardan yapılana kadar geçici olarak kurulan çadırda ibadetlerine devam edceek.

Şıralık Mahallesi Cami Dernek Başkanı Hidayet Uğur yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Depremde hasar gören camimizde AFAD ve İl Müftlüğü tarafından gönderilen heyetlerin yaptığı incelemede ağır hasarlı olduğu ve acil yıkılacak binalar arasında olduğunu öğrendik. Bunun üzerine geçici çadır kurarak ibadetlerimizi burada yapmaya karar verdik. İlerleyen zamanlarda devletimiz buraya yeni bir cami yapacak. Yeni cami yapılana kadar ibadetlerimizi çadır camide yapacağız” dedi.